Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
Noul Parlament a fost validat / Ludovic Orban ales, târziu în noapte, președintele Camerei Deputaților / Senatul este condus pentru prima oară de o femeie
După 14 ore de ședință, noii parlamentari din legislatura 2020-2024 au fost validați oficial. Partidele parlamentare PSD, PNL, USR, UDMR și AUR și-au împărțit funcțiile de conducere dar și șefia celor două Camere. Alianța de centru dreapta a preluat oficial puterea în Parlament. La Camera Deputaților, Ludovic Orban a fost ales șef după o ședință maraton care s-a terminat cu mult după miezul nopții. De altfel, la deputați, ședință a fost una cu scandal, după ce președintele de ședință, de la AUR, deputatul Lucian Feodorov nu a vrut să mai continue ședința în care urma să fie ales președintele. La Senat, totul a decurs normal și, pentru prima oară în istoria României, Camera Superioară este condusă de o femeie - Anca Dragu (USR).
Legislatura 2020-2024 și-a început oficial activitatea. La Camera Deputaților au fost validate mandatele a 329 deputați ( din 330 - un mandat invalidat Francis Tobă AUR ) iar la Senat toate cele 136 de mandate.
Astfel, Parlamentul are în total 465 de mandate validate (din 466 oficial) iar majoritatea (50+1) este de 233.
UPDATE ora 02.23 Ludovic Orban: "Bună dimineață. Vreau să mulțumesc domnului Ibraim pentru că a salvat ședința Camerei Deputaților care a fost aruncată în derizoriu de nişte oameni care nu înţeleg încă ce înseamnă să fii în Parlamentul României (...) Vă anunț că mâine vom convoca ședința Camerei Deputaților în jur de ora 13.00", a spus Ludovic Orban din postura de șef al deputaților.
UPDATE ora 02.16 Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților cu 179 de voturi pentru (PNL, USR, UDMR) și 110 împotrivă (voturile PSD). Candidatul PSD - Alfred Simonis a obținut doar 110 voturi.
De precizat este că preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata întregului mandat al forului legislativ 2020-2024.
De asemenea, componența Biroului Permanent a fost adoptată de către deputați. Membri Biroului sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni ordinare.
UPDATE ora 01.47Votul s-a încheiat
UPDATE ora 01.05 A început votul pentru conducerea Camerei Deputaților
UPDATE ora 01.02 Ședința a fost reluată. Liderii de grup fac propunerile pentru componența Biroului Permanent. Pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor candidează Ludovic Orban (PNL) şi Alfred Simonis (PSD).
Președintele Camerei Deputaților este ales prin vot secret cu buletine, cu votul majorității deputaților, mai exact 234 de voturi.
Membrii în Biroul Permanent Din partea PSD Marius Budăi - vicepreşedinte, Alexandru Rafila - vicepreședinte, Daniel Suciu - secretar și Alexandra Presură - chestor
PNL a propus pe Laurenţiu Leoreanu - secretar, Cristian Buican - secretar și George Tuţă - chestor
Din partea USR Cristina Prună - vicepreședinte și Oana Murariu - secretar.
AUR a propus pe Antonio Andrușceac - chestor iar UDMR pe Seres Denes - chestor.
De la Minorități este Ovidiu Ganț - secretar.
UPDATE ora 00.15 Ședința a fost suspendată pentru 20 de minute la cererea lui Ludovic Orban. PNL urmează să decidă pe cine vor propune în conducerea Biroului Permanent.
UPDATE ora 12.00PNL și USR nu renunță la alegerea președintelui Camerei și au propus numirea unui nou președinte de ședință, decan de vârstă pentru a continua lucrările. În replică PSD a cerut ca și Biroul Permanent al Camerei să fie ales în această noapte.
UPDATE ora 23.46 Președintele de ședință Lucian Feodorov (AUR) a anunțat că au fost validate 329 de mandate și 322 de deputați au depus jurământul. Astfel, Camera Deputaților a fost legal constituită.
UPDATE ora 23.38 Alfred Simonis, liderul grupului PSD cere să se dea un vot pentru alegerea președintelui și își anunță candidatura pentru acest post. Simonis spune că nu există acum suficiente voturi pentru alegerea lui Ludovic Orban.
În replică, liderul AUR George Simion: "V-am cerut să ne oprim in seara asta. Dacă nu suntem respectați, vom proceda la fel". Simion a acuzat un blat între PNL şi PSD pentru instalarea lui Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaţilor
UPDATE 23.36Scandal în plenul Camerei Deputaților. Președintele ședinței (AUR) a anunțat închiderea lucrărilor fără a anunța validarea deputaților și constituirea Camerei Deputaților.
În replică Gabriel Andronache i-a atras atenția președintelui că nu respectă regulamnetul și i-a cerut să respecte procedura și să supună la vot propunerea sa.
UPDATE ora 23.32 Liderul grupului PNL, Gabriel Andronache a cerut pe procedură, prelungirea ședinței pentru a finaliza alegerea președintelui Camerei Deputaților.
Deputații AUR nu vor continuarea ședinței. George Simion a cerut respect pentru colegi pentru că se află de dimineață în Parlament.
UPDATE ora 11.10Dan Tudorache, fostul edil de la sectorul 2 a depus jurământul și a devenit oficial deputat
UPDATE ora 11.02Ludovic Orban a depus jurământul pentru mandatul de deputat
UPDATE ora 21.30 Festivitatea de depunere a jurământului de către senatori s-a încheiat, decanul de vârstă Ion Prioteasa anunţă că la şedinţa de luni au fost prezenţi 133 de senatori.
UPDATE ora 20.50 Președintele de ședință al Camerei Deputaților, Lucian Feodorov (AUR) a vrut să întrerupă depunerea jurământului de către deputați, motivând că este obosit. Liderii grupurilor parlamentare au refuzat propunerea, iar Feodorov a fost convins să continue ședința.
UPDATE ora 18.50 Senatorii și deputații depun jurămintele.
UPDATE ora 18.45 Și la Senat raportul Comisiei de validare a mandatelor a fost adoptat cu unanimitate de voturi "Comisia de validare constată că alegerea fiecărui senator s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor legale şi, în consecinţă, propune plenului Senatului validarea mandatelor de senator", a declarat Laura Scântei, preşedintele comisiei.
UPDATE ora 18.35 Au început ședințele de plen la Camera Deputaților și respectiv Senat.
Camera Deputaţilor a aprobat raportul Comisiei de validare care include 329 de mandate de deputaţi. Comisia a stabilit amânarea validării doar în cazul lui Francisc Tobă, din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).
UPDATE ora 18.30 Cum s-a împărțit șefia comisiilor de specialitate
CAMERA DEPUTAȚILOR
PSD
Comisia economică
Comisia pentru agricultură
Comisia pentru administrație
Comisia pentru învățământ
Comisia pentru abuzuri
Comisia pentru regulament
Comisia pentru afaceri europene
PNL:
Comisia pentru buget
Comisia pentru mediu
Comisia pentru sănătate
Comisia pentru Aparare
Comisia pentru tehnologia informației
USR:
Comisia pentru muncă
Comisia pentru cultură
Comisia juridica
Comisia pt tineret și sport
UDMR
Comisia pt politica externa
AUR
Comisia pt egalitate de șanse
Comisia pt constituționalitate
Minorități
Comisia pt drepturile omului
SENAT
PSD
comisia de constituționalitate
comisia de politică externă
comisia afaceri europene
comisie de mediu
comisia de sănătate
comisia de Comunicatii,
comisia pentru drepturile omului
comisia de regulament
PNL
Comisia juridica
Comisia de Aparare
Comisia pentru agricultura
Comisia de învățământ
Comisia pentru cultura
Comisia pentru transporturi
USR
Comisia pentru buget
Comisia economică
Comisia pentru munca
Comisia pentru mediu
UDMR
Comisia pentru administrație
Comisia pentru mediu
AUR
Comisia pentru comunitățile de romani din afara granițelor
Comisia pentru cercetarea abuzurilor
UPDATE 18.00 Liderii celor patru formațiuni politice din Parlament au ajuns la un consens. Parlamentul va fi validat în plenurile celor două Camere începând de la ora 18.30. Potrivit surselor parlamentare citate de HotNews.ro PSD i-a avertizat pe reprezentanții PNL,USR și UDMR că vor bloca votul la alegerea lui Ludovic Orban în funcția de președinte al Camerei Deputaților.
UPDATE ora 17.40 Negocierile PSD-PNL-USR-UDMR pentru funcțiile din Parlament au eșuat. Senatorul PSD, Lucian Romașcanu a declarat că negocierile pentruîmpărţirea funcţiilor de conducere şi în comisiile permanente sunt blocate. Ședințele de plen de la Cameră și Senat vor fi reluate la ora 18.30.
UPDATE ora 12.45 Ședințele celor două Camere ale Parlamentului au fost suspendate până când comisiile de validare vor aproba toate mandatele de deputați și respectiv senatori.
UPDATE ora 12.20 Ședința Senatului a început. Se înființează comisia de validare a mandatelor iar partidele își anunță liderii de grup.
UPDATE ora 12.10 Diana Șoșoacă prezentă la ședința Senatului, fără mască. Senatorul AUR și-a ocupat fotoliul de senator și a făcut un live pe Facebook din sala de ședințe, fără a purta mască.
UPDATE ora 12.14 Camera Deputaților își constituie comisia de validare a mandatelor iar partidele își anunță liderii de grup.
UPDATE ora 12.10 Ședința Camerei Deputaților a început. Ședința este prezidată de Lucian Feodorov, deputat al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), decan de vârstă, care va prezida plenul până la alegerea noului preşedinte al acestui for. Feodorov a cerut păstarea unui moment de reculegere pentru victimele Revoluției din 89.
Potrivit surselor citate, PSD dorește patru funcții în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și șase funcții de președinte de comisii. La Senat , PSD vrea șase funcții în Biroul Permanent și 8 funcții de președinte de comisie.
UPDATE ora 11.50 Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, înaintea ședinței de la Camera Deputaților, că în repartizarea funcțiilor în Parlament trebuie să țină cont de votul cetățenilor, precizând că unul din trei deputați este de la PSD.
„PSD va susține respectarea algoritmului din alegeri. Unul din trei deputați este PSD. Repartizarea funcțiilor trebuie să țină cont de voturile cetățenilor, iar în fruntea comisiilor trebuie să fie oameni care se pricep”, a declarat Alexandru Rafila.
După ce vor fi validate mandatele deputaților și senatorilor de către comisiile de valodare, parlamentarii urmează să depună jurământul în plenul Camerei din care fac parte. Pentru ca noii parlamentari să fie validați este nevoie de prezența a două treimi dintre aceștia în Camera Deputaților și prezența a trei treimi dintre parlamentari în Senat.
Dacă PSD nu ajunge la o întelegere cu PNL,USR și UDMR pentru împărțirea funcțiilor în comisiile de specialitate, parlamentarii PSD vor boicota prin absenteism ședința celor două Camere, blocând astfel intrarea în legalitate a noului Parlament.
Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc luni, începând cu ora 12.00, în urma decretului de convocare emis de preşedintele Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Vor fi formate comisiile de validare a mandatelor, vor fi validate mandatele, iar parlamentarii vor depune jurământul. Procedurile sunt similare la cele două Camere, diferenţele fiind doar în ceea ce priveşte numărul membrilor comisiilor de validare şi procentul mandatelor care trebuie validate pentru a se considera legal constituită o cameră. La Camera Deputaţilor, acesta este de două treimi, iar la Senat de trei pătrimi. În ambele cazuri, pentru ca un mandat să fie validat, este necesară depunerea jurământului.
În urma scrutinului din 6 decembrie, au fost aleşi în total 466 de parlamentari - 330 de deputaţi şi 136 de senatori, conform listelor transmise de Biroul Electoral Central.
PSD are 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor, PNL - 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor. Alianţa USR PLUS are 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) - 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor. UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor. De asemenea, 18 mandate de deputat au fost atribuite reprezentanţilor minorităţilor naţionale.
Camera Deputaților și Senatul au împreună 466 de parlamentari. Majoritatea (50+1 de mandate) pentru formarea unui Guvern este de 234 voturi.
Cum sunt împărțite mandatele politice în Parlament
Şedinţele - separate la Camera Deputaților și Senat - vor fi prezidate de cel mai în vârstă deputat, respectiv de cel mai în vârstă senator, asistaţi de cei mai tineri 4 deputaţi sau senatori, în calitate de secretari. În aceste prime reuniuni nu pot avea loc dezbateri parlamentare, constituindu-se comisiile de validare compuse din 30 de deputaţi, respectiv 15 senatori, conform configuraţiei politice a fiecăreia dintre camere. Aceste comisii vor verifica dacă alegerea noilor parlamentari s-a realizat cu respectarea prevederilor legii electorale şi vor întocmi rapoartele de validare. Comisiile de validare pot recomanda şi invalidarea mandatului unui parlamentar în cazul în care au fost constatate nereguli. Ulterior, deputaţii şi senatorii ale căror mandate au fost validate vor depune jurământul.
Camera Deputaţilor şi Senatul sunt considerate legal constituite după validarea a două treimi din mandatele de deputaţi, respectiv al senatorilor şi după depunerea jurământului de către aceştia. Parlamentarii care refuză depunerea jurământului sunt consideraţi invalidaţi.
După constituirea legală a Camerei Deputaţilor şi Senatului, se aleg preşedinţii celor două foruri legislative şi ceilalţi membri ai Birourilor permanente - vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii. De asemenea, se prezintă grupurile parlamentare şi se alcătuiesc comisiile parlamentare, potrivit configuraţiei politice a fiecărei Camere.
Alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului are loc prin vot secret, cu buletine de vot. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al forului legislativ candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor, respectiv senatorilor prezenţi.
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului se formează în urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, respectându-se configuraţia politică, listele urmând să fie supuse la vot secret cu bile.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
Confunzi PSD cu PN(D)L (Luni, 21 decembrie 2020, 19:11) numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus
PSD nu a fost la putere in 96-2000, cand calaii vostrii au distrus Valea Jiului si nu le-au dat salariile cu lunile la minerii "chemati de PSD". Oamenii au pornit de foame, nu chemati. Pentru ca CDR a fost cel mai mare dezastru din istoria Romaniei. In 2004-2008 PSD nu a fost la putere si nici nu au distrus nimic pentru asta, chiar au lasat guvernul sa functioneze. Dar voi mah? Cand ati pierdut in 2008 alegerile, ati condus guvernul cu forta, ca aveati presedintele pe care il durea in cur de faptul ca PSD cadtigase alegerile (la fel cum faceti si acum, vreti sa conduceti nedemocratic). In 2016 ati inceput un razboi impotriva Romaniei, ati iesit in strada, ati provocat scandal si instabilitate 4 ani de zile. Ati distrus economia tarii si moneda nationala, apoi ati luat puterea cu japca, desi nu va votase nimeni, ipocritilor. Voi cand pierdeti alegerile, conduceti tara din strada sau cu japca. Si tot voi va plangeti, nenorocitilor!
Mai usor cu PSD-ul pe scari (Luni, 21 decembrie 2020, 20:14) jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume
Comunismul a continuat practic pana prin '95-'97, se producea pe stoc, adesea in pierdere. Lipsa reformelor a dus la problemele mari ale Romaniei pe fondul crizei asiatice de la sfarsitul anilor '90. Inflatie cat casa, greutati de plata a salariilor, somaj, inchiderea sau vinderea unor intreprinderi... Intre 2006 si 2008, PSD a sustinut din umbra guvernul minoritar Tariceanu. Apoi in 2009, PSD a fost la guvernare, dar nu s-a luat nicio masura in anul respectiv desi criza era enorma in toata lumea, in 2010 a venit potopul...
PSD face boacane si apoi orice ai face dai de probleme...
Am mai spus-o, (Marţi, 22 decembrie 2020, 8:33) bancher [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume
daca ai castigat alegerile nu inseamna ca ai castigat si guvernarea. In 2008 PSD a castigat 40% din voturi....si ce s-a intamplat? li s-a spart coalitia, ptr ca ceilalti, prin aliante au luat 60% din voturi. Si asa, PSD, a stat 4 ani in opozitie..
erata: (Marţi, 22 decembrie 2020, 10:43) bancher [utilizator] i-a raspuns lui bancher
asta a fost in 2004, cand PSD a avut 40% din voturi dar a ajuns in opozitie ptr ca li s-a spart coalitia. In 2008 au avut 33% din voturi, (PNL a avut 18% si PD a a vut 38%). Practic, dreapta a castigat alegerile in 2008, dar din cauza ineptiei de alianta USL, PSD a ajuns iar la guvernare (un act de tradare din partea PNL, care trebuia sa faca alianta cu PNL nu cu PSD si Partidul conservator).
Noaptea ca hotii! (Marţi, 22 decembrie 2020, 10:05) Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus
Nu s-au lasat pana nu au facut circul circ... Daca trebuia sa iasa Orban, a iesit. Cat despre criticile ipocrite la adresa AUR, sa ne amintim ca acelasi circ il faceau si USR la inceput (tipau non stop, cearta, circ). Acum cei care laudau USR, critica acum AUR ca "arunca in derizoriu activitatea din Parlament" ... Ipocrizia este lege la noi.
Cica a facut tratament iar acum nu mai lesina: (Luni, 21 decembrie 2020, 15:27) Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui DurAndrei
adoarme ! Ca sa nu se intample asa ceva trebuie sa i se vorbeasca in fraze scurte, de preferinta cu pauze intre propozitii si atunci e ok ! Nu il tradeaza decat sforaitul !
PS. Amarnica aia de deviatie de sept e de vina si astia il obliga sa poarte masca !
Ciolacu e mai tare, el e semidoct. (Luni, 21 decembrie 2020, 13:42) Mihai Bucur [utilizator] i-a raspuns lui ivanciripaha
Ciolacu, e asadar mai bun taman cu juma' de doct. Din pacate el e si Sanchi Erou la Revolutie, deci jumatate in plus la doct nu se pune. E insa unii care zice si ca Ciorapu e anal fabet functionar, ceo mai fiii si aia. Io nui crez, da zice lu mea.
ORICUM (Luni, 21 decembrie 2020, 12:58) jidanul [utilizator]
Oricum am privii acest parlament este un parlament handicapat din cauza lipsei de democratie dictata de presedintele Iohannis. Motivul este ca partidul care a castigat alegeriile trebuia nominalizat sa formeze un guvern care sa se supuna votului acestui parlament.
Ciolacule sunteti pe primul loc ! (Luni, 21 decembrie 2020, 15:38) Susufler0 [utilizator]
Inseamna ca nu o sa aveti nicio problema : va propuneti oamenii pe functiile pe care le vreti, (banuiesc ca le vreti pe toate !), isi propun si astia din alianta candidatii si apoi se voteaza si voi castigati la vot pt ca spuneti ca sunteti cei mai tari pt ca ati castigat alegerile iar ceilalti le-au pierdut !
PS. UPS ! Am uitat ca nu se voteaza partid vs partid ci PSD vs Alianta PNL- USR+ - UDMR !
Esti de la USR+!! (Luni, 21 decembrie 2020, 20:52) Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0
PNL nu are ce alianta sa faca cu voi, daca sa intamplat pt mine sa sfarsit!! Acest PNL a facut aceasi alianta cu PSD care sa numit USL, acum se va numi USSRL MAX !!!
Nu te-ai obisnuit cu politicienii inca ? (Marţi, 22 decembrie 2020, 0:03) Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui ras-putin
Cuvantul lor valoreaza cat o ceapa degerata. Si uita de la mana pana la gura. De aceea si prezenta redusa la alegeri. Ar trebui ca pe buletinul de vot sa fie si optiunea "NICI UN CANDIDAT". Daca aceasta va fi cea mai votata, atunci, poate, nu vor mai (re)clama ca reprezinta "poporul".
excelent (Marţi, 22 decembrie 2020, 2:33) srpc [utilizator]
Noul preşedinte al Senatului este Anca Dragu, ministru de Finanţe in guvernul Cioloş, din 2016. Ea a rămas celebră pentru o declaraţie: "Salariul minim nu creşte la 1.200 lei. În Brazilia sau India săracii lucrează şi pe doi lei". Răstimp, domnia sa, alături de consort, aveau 6 proprietăţi imobiliare in Bucureşti, 400.000 lei şi 210.000 Euro in conturi şi câştigau, impreună, cca 700.000 lei pe an.
Si, care-i baiul? Romanii asta au vrut! (Marţi, 22 decembrie 2020, 7:00) newlook [utilizator] i-a raspuns lui srpc
Si, care-i baiul? Romanii asta au vrut!
Cand aveau bunastare si crestere economica, romanii se incontrau sa dea la cap guvernarii care facea posibile astea. Au vrut caluse si catuse si au votat in consecinta. Caderea economica o sa fie cu doua cifre, dar va fi numita "crestere negativa"!
E foarte bine asa; se respecta vointa populatiei: caluse si catuse, NU bunastare!
Intrebare (Marţi, 22 decembrie 2020, 10:30) Landser [utilizator] i-a raspuns lui newlook
Cand a fost bunastare si crestere economica? Chiar asa neatent am fost ca n am obsevat o?! Sau....poate a fost bunastare pt dvs ca aveati vreo afacere favorizata pe vremea pesedeului! Desi si de asta ma indoiesc.Sunt sigur ca sunteti un pensionar moroi ascus printr o grota cu ochii injectati de antena 3
Din bula matale nu s-o fi vazut (Marţi, 22 decembrie 2020, 19:32) newlook [utilizator] i-a raspuns lui Landser
Din bula matale nu s-o fi vazut "mai binele" pentru oameni pentru ca nu ti l-a spus stapanul; ai nevoie de stapan care sa-ti spuna cum sa gandesti si daca ce vezi cu ochii tai e adevarat. Asta e, asa se conduce prin facebuci. Asa sunteti si asta-i cauza majora pentru care populatia care ocupa tinuturile alea nu va fi niciodata popor, niciodata natiune.
"Mai binele" din trecutul recent e certificat de N+1 organisme internationale, incepand cu CE, FMI, BM, etc. dar, hey, ce conteaza astia in comparatie cu ce ti se spune matale in bula de facebuci?
Faptul ca matale urasti asta, e - probabil - de inteles; eu personal am intalnit un personaj care se uita la talonul de pensie, pensia crescuse substantial, dar se plangea ca cartofii sunt cu 17 bani mai scumpi decat acum 4 ani..."deci el o duce mai prost". Asta e...si daca adaugi apetenta romanului pentru capra vecinului (sa moara, chiar daca si romanul pierde din asta)...se explica rezultatul alegerilor.
Dar am si o veste buna pentru cei ca tine: "Ei,(politicienii), s-au vaccinat! "
Vazand ce i s-a intamplat PSD-ului care a incercat si (partial) a reusit sa aduca un pic de mai bine oamenilor, NICIUNUL nu va mai incerca asta. Cand ai ales, ai ales NU impotriva lui Dragnea, NU impotriva PSD ci ai ales SARACIA INCRANCENATA, ai ales invidia, catuse si caluse, nu pe cineva care incearca sa aduca bunastare oamenilor. AI ALES SA FII SARAC pentru decenii, pana cand o masa critica va fi in stare sa genereze o alta guvernare care sa se gandeasca putin si la oameni. Nu-mi fac iluzii ca generatiile tinere actuale, cu 70% anafabeti functionali vor fi capabile de orice altceva decat de ura, incrancenare si invidie.
PS: E irelevant, dar nu, nu sunt pensionar si nu urmaresc A3; nu traiesc in Ro si d'aia ma bucur in avans pentru "realizarile" tale din perioada urmatoare.
Eu iti citesc posturile, (Marţi, 22 decembrie 2020, 12:12) bancher [utilizator] i-a raspuns lui newlook
totusi, sa recunoastem ca bunastare nu am avut de prin 1980 incoace. Crestere economica pe hartie a mai fost, dar de bunastare in adevaratul sens al cuvantului nu imi amintesc.
De acum mucles (Marţi, 22 decembrie 2020, 7:06) Joro [utilizator]
aveti guvernul vostru, presedintii vostrii la camere, presedintele vostru.... Sa curga laptele si mierea! Dar la anticipatele din iunie sa vedem cum mai faceti pragul sa intrati in parlament!
Parlament (Marţi, 22 decembrie 2020, 19:01) Iaca [utilizator]
Si uite asa se-nvarte roata...cand la stanga cand la dreapta....Sireata ! Azi ,22 dec.2020 o mini=-revolutrie parlamentara...(in raport cu 22 dec.1989...) fara dum-dum si fara fum.. Ce va urma acum ? Numai Mafalda poate spune...ce anume !
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
- au chemat minerii in 1996
Lipsa reformelor a dus la problemele mari ale Romaniei pe fondul crizei asiatice de la sfarsitul anilor '90. Inflatie cat casa, greutati de plata a salariilor, somaj, inchiderea sau vinderea unor intreprinderi...
Intre 2006 si 2008, PSD a sustinut din umbra guvernul minoritar Tariceanu. Apoi in 2009, PSD a fost la guvernare, dar nu s-a luat nicio masura in anul respectiv desi criza era enorma in toata lumea, in 2010 a venit potopul...
PSD face boacane si apoi orice ai face dai de probleme...
Ca sa nu se intample asa ceva trebuie sa i se vorbeasca in fraze scurte, de preferinta cu pauze intre propozitii si atunci e ok ! Nu il tradeaza decat sforaitul !
PS. Amarnica aia de deviatie de sept e de vina si astia il obliga sa poarte masca !
PPS. :(((
Mie im i este greu sa cred ca asta e gandirea in RO!!
Dar sunt obisnuit, drept dovada de multe ori sunt acid!!
Deci cata vreme nimeni nu a obtinut cifra de mai sus unii fac joc de glezne si altii aliante.
Toti au luat cifre: sub 30% din sub 32% prezenta - maxim 9.6%
PS. UPS ! Am uitat ca nu se voteaza partid vs partid ci PSD vs Alianta PNL- USR+ - UDMR !
PPS. Sorry !
Acest PNL a facut aceasi alianta cu PSD care sa numit USL, acum se va numi USSRL MAX !!!
Si uita de la mana pana la gura.
De aceea si prezenta redusa la alegeri.
Ar trebui ca pe buletinul de vot sa fie si optiunea "NICI UN CANDIDAT".
Daca aceasta va fi cea mai votata, atunci, poate, nu vor mai (re)clama ca reprezinta "poporul".
Ea a rămas celebră pentru o declaraţie: "Salariul minim nu creşte la 1.200 lei. În Brazilia sau India săracii lucrează şi pe doi lei".
Răstimp, domnia sa, alături de consort, aveau 6 proprietăţi imobiliare in Bucureşti, 400.000 lei şi 210.000 Euro in conturi şi câştigau, impreună, cca 700.000 lei pe an.
Cand aveau bunastare si crestere economica, romanii se incontrau sa dea la cap guvernarii care facea posibile astea. Au vrut caluse si catuse si au votat in consecinta.
Caderea economica o sa fie cu doua cifre, dar va fi numita "crestere negativa"!
E foarte bine asa; se respecta vointa populatiei: caluse si catuse, NU bunastare!
Sau....poate a fost bunastare pt dvs ca aveati vreo afacere favorizata pe vremea pesedeului!
Desi si de asta ma indoiesc.Sunt sigur ca sunteti un pensionar moroi ascus printr o grota cu ochii injectati de antena 3
Asa sunteti si asta-i cauza majora pentru care populatia care ocupa tinuturile alea nu va fi niciodata popor, niciodata natiune.
"Mai binele" din trecutul recent e certificat de N+1 organisme internationale, incepand cu CE, FMI, BM, etc. dar, hey, ce conteaza astia in comparatie cu ce ti se spune matale in bula de facebuci?
Faptul ca matale urasti asta, e - probabil - de inteles; eu personal am intalnit un personaj care se uita la talonul de pensie, pensia crescuse substantial, dar se plangea ca cartofii sunt cu 17 bani mai scumpi decat acum 4 ani..."deci el o duce mai prost".
Asta e...si daca adaugi apetenta romanului pentru capra vecinului (sa moara, chiar daca si romanul pierde din asta)...se explica rezultatul alegerilor.
Dar am si o veste buna pentru cei ca tine:
"Ei,(politicienii), s-au vaccinat! "
Vazand ce i s-a intamplat PSD-ului care a incercat si (partial) a reusit sa aduca un pic de mai bine oamenilor, NICIUNUL nu va mai incerca asta.
Cand ai ales, ai ales NU impotriva lui Dragnea, NU impotriva PSD ci ai ales SARACIA INCRANCENATA, ai ales invidia, catuse si caluse, nu pe cineva care incearca sa aduca bunastare oamenilor.
AI ALES SA FII SARAC pentru decenii, pana cand o masa critica va fi in stare sa genereze o alta guvernare care sa se gandeasca putin si la oameni. Nu-mi fac iluzii ca generatiile tinere actuale, cu 70% anafabeti functionali vor fi capabile de orice altceva decat de ura, incrancenare si invidie.
PS: E irelevant, dar nu, nu sunt pensionar si nu urmaresc A3; nu traiesc in Ro si d'aia ma bucur in avans pentru "realizarile" tale din perioada urmatoare.
Azi ,22 dec.2020 o mini=-revolutrie parlamentara...(in raport cu 22 dec.1989...) fara dum-dum si fara fum..
Ce va urma acum ?
Numai Mafalda poate spune...ce anume !