Şedinţă CGMB: Alegerea viceprimarilor - pe ordinea de zi

de DP     HotNews.ro
Luni, 21 decembrie 2020, 6:08 Actualitate | Politic


Primaria Capitalei
Foto: Hotnews
Consiliul General al Capitalei se va întruni în şedinţă luni, de la ora 10:00, pe ordinea de zi figurând 34 de proiecte de hotărâre, printre care alegerea viceprimarilor, înfiinţarea unei comisii pentru monitorizarea companiilor municipale, desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunări generale ale acţionarilor din 28 de societăţi comerciale, scrie Agerpres.

De asemenea, în cadrul ședinței va avea loc depunerea jurământului de către zece consilieri supleanţi validaţi prin Încheierea Judecătoriei Sectorului 1.

Proiectele vizează:

* alegerea viceprimarilor Capitalei; propunerile USR PLUS şi PNL pentru funcţiile de viceprimari sunt Vlad Voiculescu şi, respectiv, Stelian Bujduveanu.

* depunerea jurământului de către zece consilieri supleanţi validaţi prin Încheierea Judecătoriei Sectorului 1.

* înfiinţarea unei comisii speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Aceasta va fi alcătuită din nouă consilieri municipali şi ar urma să funcţioneze pentru o perioadă de doi ani. Comisia va prezenta CGMB, din şase în şase luni, rapoarte cu propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în domeniul supus analizei şi verificării. Printre obiectivele comisiei se numără: analizarea activităţii economice a societăţilor comerciale înfiinţate în subordinea CGMB sau unde acesta este acţionar; evaluarea îndeplinirii obiectivelor pentru care au fost înfiinţate societăţile comerciale aflate în subordinea CGMB, acolo unde astfel de obiective au fost trecute în notele de fundamentare care au stat la baza hotărârilor de înfiinţare a societăţilor; evaluarea activităţii de management a membrilor Consiliului de Administraţie numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor.

* 28 de proiecte privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Capitalei, în adunări generale ale acţionarilor din 24 de companii municipale, Societatea de Transport Bucureşti STB SA, societatea Service Ciclop SA, SC REBU SA şi SC Apa Nova Bucureşti SA.

* înfiinţarea unei comisii speciale pentru inovare şi transformare digitală. Aceasta va fi compusă din nouă consilieri generali şi va funcţiona pe o perioadă de doi ani. Comisia va prezenta Consiliului General, din şase în şase luni, rapoarte cu propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în domeniul supus analizei. Printre obiectivele acesteia se numără: tranziţia de la o administraţie împovărată de birocraţie şi netransparentă la una digitalizată deschisă; simplificarea şi eficientizarea interacţiunii dintre administraţia publică şi cetăţeni, precum şi dintre administraţia publică şi agenţi economici; crearea unui set coerent de politici, măsuri şi procese de guvernare digitală.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2473 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Auditul Ilegalitatilor DUamnei Gabi cand ? (Luni, 21 decembrie 2020, 7:34)

  un domn [utilizator]

  Vrem Voluntareasa la Puscarie !
  • 0 (0 voturi)    
   Trebuie definitivate alegerile. (Luni, 21 decembrie 2020, 10:23)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Nu se pot face toate deodată.La ce probleme sunt în București,fraieri ar fi să nu îi trimtă la judectă pe Oprescu și Firea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by