Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la scurt timp de la anunțul liderilor viitoarei coalții de guvernare privind structura Executivului, el spunând că "PSD nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale". Ciolacu a lansat un nou atac la adresa liderilor coaliției de centru-dreapta, susținând că "șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni".

Marcel CiolacuFoto: Agerpres
  • "Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică.
  • Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!
  • PSD nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale!
  • Totuși, președintele Iohannis doarme liniștit când știe că peneliștii săi au dat pădurile României pe mâna celor care cumpărau Ardealul și fugeau cu el în spate?!", a scris Ciolacu vineri seară, pe Facebook.

Liderii PNL, USR și UDMR au ajuns la un acord, vineri seara, pentru formarea unei coaliții de guvernare. Propunerea de premier este actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, vor fi doi vicepremieri, iar Guvernul va avea 18 ministere. PNL va conduce 9 ministere, între care Finanțe, Apărare, Externe, Interne și Educație, USR - 6 ministere, între care Justiția, Sănătatea, Transporturile și Fondurile Europene, iar UDMR - 3 ministere.