PMP, partidul fondat de Traian Băsescu, va organiza în martie un congres pentru alegerea unei noi conduceri naționale, după ce Eugen Tomac a demisionat din funcția de președinte, în condițiile în care partidul nu a trecut pragul electoral și nu intră în Parlament.

PMP LogoFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis joi, Colegiul Naţional al PMP a decis să organizeze Congresul partidului în perioada 6-7 martie 2021 pentru alegerea unei noi conduceri naţionale şi stabilirea direcţiei politice pe care partidul o va asuma în continuare.

"Partidul Mișcarea Populară, prin cei peste 2000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri județeni și consilieri generali ai Capitalei și 49 de primari, continuă activitatea sa în administrația publică locală și promovează proiectele anunțate pentru dezvoltarea comunităților, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali. Suntem un partid autentic de dreapta și rămânem atașați valorilor creștin - democrate, asumărilor conservatoare, tradiționaliste. Rămânem loiali și consecvenți promovând marile proiecte pentru care am luptat politic în ultimii ani”, au transmis reprezentanții partidului.

În urma alegerilor din 6 decembrie, PMP nu a trecut pragul electoral și nu intră în Parlament, iar președintele partidului, Eugen Tomac, a demisionat.