Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat miercuri seară după anunțul lui Ludovic Orban privind variantele PNL pentru negocierile cu USR-PLUS și UDMR, spunând că "circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraș". "Nu, <>, tu nu mai poți avea nicio funcție în statul român, îi transmite Ciolacu lui Orban.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

"Circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraș! Mai nou, ”subsemnatul Orban” se autopropune iarăși premier, o funcție din care a plecat acum o săptămână de incompetent ce a fost în gestionarea pandemiei și a economiei. Nu, ”subsemnatule Orban”! Tu nu mai poți avea nicio funcție în statul român. Nu o meriți! Oamenii mor pe capete, în timp ce voi, inconștienților, continuați să vă bateți pe ciolan!", a scris liderul PSD pe Facebook.

El susține că "singura soluție" este premierul propus de PSD - Alexandru Rafila.

"Strângeți-vă circul ridicol și plecați odată acasă! Pierzătorilor!", le mai transmite Ciolacu celor din PNL.

PNL va merge la negocierile cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante: Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților sau Orban premier și Cîțu președinte al Senatului, a anunțat Ludovic Orban, miercuri seară, după ședința conducerii partidului. El a spus că este nevoit să comunice public decizia liberalilor în condițiile în care partenerii de discuții au încălcat înțelegerea de a comunica în comun și le-a cerut celor din USR-PLUS "respect față de parteneri și cetățeni", astfel încât "să fie evitată declanșarea unui război mediatic".