Klaus Iohannis a spus, miercuri, răspunzând unei întrebări despre Alianţa pentru Unirea Românilor este "o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică”. Reprezentanții AUR au reacționat la scurt timp: "Să nu ne mire dacă în 2024 președintele Iohannis se va arăta și mai surprins”.

George Simion, A.U.R.Foto: Hotnews

Iohannis a fost întrebat, miercuri, despre partidul fondat de George Simion și despre anunțul acestuia privind suspendarea sa din funcţie.

"Asta cu suspendarea este, cum se spune foarte popular, o poveste cam fumată. Dacă îmi permiteţi să mă exprim aşa foarte informal. Este o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică. Mai mult în momentul acesta nu am ce să comentez”, a afirmat Iohannis.

Reacția AUR: Să nu ne mire dacă în 2024 președintele se va arăta și mai surprins

Reprezentanții AUR au reacționat la declarațiile lui Klaus Iohannis printr-un mesaj postat pe Facebook.

"Și pentru că același șef de stat nu este lămurit în legătură cu apariția AUR pe scena politică din România, declarând că <>, îi amintim că AUR este a patra forță politică din România, în creștere, voce a românilor din țară și diaspora sătui de partidele toxice care au condus țara în ultimii 30 de ani. Avem program politic, avem revendicări, avem propuneri, parte dintre acestea prezentate chiar la runda de consultări de la Cotroceni. Oare niciun consilier prezidențial nu a notat nimic? Să nu ne mire dacă în 2024 președintele Iohannis se va arăta și mai surprins cu privire la AUR", este mesajul AUR.

Reamintim că George Simion a susținut că, în cazul în care PSD nu declanșează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, care a devenit un "actor politic”, atunci va iniţia AUR acest demers.