​​Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au întâlnit marți după-amiază la Vila Lac pentru a continua discuțiile privind formarea noului Guvern, suspendate duminică după ce nu s-a convenit asupra împărțirii funcțiilor de premier și de președinte al Camerei Deputaților.

Palatul VictoriaFoto: Guvernul Romaniei

UPDATE Întîlnirea s-a încheiat după aproape o oră jumătate. Discuțiile vor fi reluate joi.

Discuțiile sunt reluate în condițiile în care Dan Barna a propus în această dimineață ca liderii celor trei partide să intre în guvern ca vicepremieri.

„Lucrurile trenează că se percepe că este o chestiune legată de ambiții personale. Nu este despre poziții, ci de o alocare echilibrată. Am propus mai multe soluții, care au fost refuzate. Încercăm o nouă deschidere. Propunem o altă candidatură la șefia Camerei Deputaților. O să-l propunem pe Cătălin Drulă și îi propun lui Kelemen Hunor și Ludovic Orban să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri dând un exemplu fără precedent de responsabilitate. Un guvern în care premierul va avea vicepremieri liderii partidelor din Coaliție va fi un guvern care arată serios”, a declarat Barna, precizând că miza importantă este programul de guvernare.