PNL, USR-PLUS și UDMR trebuie să găsească o soluție de compromis în negocierile pentru formarea Guvernului, a declarat la RFI vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. El crede că discuțiile privind șefia Camerei Deputaților, dorită atât de PNL, cât și de USR-PLUS, ar trebui lăsate pentru final.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gheorghe Falcă spune că ”trebuie să găsească o soluție de compromis, pentru că o funcție nu poate fi împărțită în două".

"Mai mult de atât, poți să lași punctul acesta la finalul negocierii și să reușim într-un termen scurt să prezentăm cetățenilor soluțiile noastre. Ar fi foarte bine dacă în două zile am prezenta, să spunem, reforma în Sănătate, în următoarele zile să prezentăm modul în care vom investi în Educație, să prezentăm modul în care noi vom investi în marea infrastructură (...). Dacă arătăm acești pași, partea aceea finală a unei funcții va intra într-o mică normalitate a ceea ce înseamnă dorința politicienilor și a partidelor de a-și asuma responsabilități și într-un final se va găsi o soluție pentru a depăși acest hop”, a spus Falcă la RFI.

Vicepreședintele PNL crede că este o greșeală că negocierile pentru formarea coaliției de guvernare s-au blocat la împărțirea funcțiilor: ”Este o greșeală care președintele României a spus că trebuie să fie corectată. Foarte bine ar fi să vedem în curând un program de guvernare, cu acel program de guvernare vei merge în Parlament să primești votul Parlamentului”.

Întrebat dacă ar trebui să existe un plan B pentru PNL în ceea ce privește formarea Guvernului, Gheorghe Falcă a răspuns: ”Nu cred că ar trebui să existe, pentru că astăzi nu se dorește o guvernare cu cei de la PSD din partea nici unui partid. Deși PSD a luat un scor frumos, neașteptat de frumos, nimeni nu poate să uite modul în care au gestionat țara din 2017 în 2019”.