Delegația Germaniei în Grupul S&D din Parlamentul European a trimis, luni, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, prin care solicită respectarea rezultatului scrutinului din 6 decembrie. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a trimis scrisori către liderii europeni în care le cere acestora să transmită un mesaj prin care să îl forțeze pe Klaus Iohannis să numească un premier de la PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Europarlamentarul Jens Geier, liderul delegației germane S&D din Parlamentul European susține că „atacurile sistematice” ale președintelui împotriva PSD „nu-și au locul într-o democrație europeană”.

„Este inacceptabil să se refere la social democrații din România folosind formularea „ciuma roșie”. PSD a câștigat alegerile și are aproape 34% din locurile din Parlament, motiv pentru care trebuie nominalizat un prim-ministru social democrat care să încerce să formeze o majoritate. (...) Orice altă acțiune înseamnă încălcarea practicilor democratice din Europa și a valorilor europene, care ar putea plasa România alături de guvernele conservatoare din Ungaria și Polonia.”, susține Jens Geier.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a trimis săptămâna trecută scrisori către toți liderii europeni în care le cere acestora să transmită un mesaj prin care să îl forțeze pe Klaus Iohannis să numească un premier de la PSD.