Liderul PSD Marcel Ciolacu a susținut că președintele Klaus Iohannis a felicitat PSD pentru câștigarea alegerilor în cadrul consultărilor de la Cotroceni. În cadrul discuțiilor, potrivit lui Ciolacu, PSD a susținut formarea unui guvern de uniune națională condus de candidatul social democraților pentru poziția de premier, Alexandru Rafila.

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

”Președintele României a recunoscut faptul și chiar ne-a felicitat că PSD a câștigat aceste alegeri și propunerea de premier Alexandru Rafila este onorabilă.

Am menționat faptul că acele negocieri ridicole pe lângă Constituție, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie.

Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, având în vedere atât pandemia cât și criza economică și nu ne permitem o majoritate fragilă.

Un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție, iar partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze premierul în persoana lui Rafila”, a declarat Ciolacu.