Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că face parte din echipa de negociere pentru viitorul guvern PNL - USR-PLUS - UDMR: "Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici”.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a făcut acest anunț pe Facebook, mulțumindu-le colegilor din Alianța USR-PLUS care l-au propus și susținut.

  • "Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un executiv puternic și stabil și de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluții pentru oameni, aici și peste tot în țară. Sunt 4 ani în care putem să începem să reconstruim statul pe reguli clare, predictibile și drepte, pe respect și empatie față de cetățeni.
  • În vremurile acestea de neliniște și de dezamăgire față de politică, reflectate în absenteism și în rezultatul votului, e o datorie să ținem drept drumul european al României. Aceasta a fost voința Timișoarei exprimată la locale și parlamentare și mă voi asigura că nu ne vom abate niciun centimetru", a afirmat Fritz.

Negocierile între PNL, USR-PLUS și UDMR pentru formarea coaliției de guvernare vor începe sâmbătă. Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea că viitorul guvern va fi unul suplu, care va avea maximun 18 ministere. Liberalii l-au propus pentru postul de premier pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, propunere pe care UDMR a anunțat că o susține, în timp ce USR-PLUS a anunțat că va merge la consultările de la Cotroceni cu propunerea de premier Dacian Cioloș.

Joi dimineață, președintele Klaus Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe liderii partidelor care vor forma guvernul. Dan Barna spunea că de sâmbătă vor fi discuții aprofundate între cele trei partide pornind cu prioritățile programului de guvernare al viitorului cabinet și continuând cu structura guvernului și structura majorității parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a invitat, luni, partidele la consultări la Cotroceni, în urma cărora va fi desemnat premierul. Primii pe listă sunt cei de la PSD.

Programul consultărilor:

  • Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
  • Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.