Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară că va merge luni la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului guvern cu propunerea Alexandru Rafila premier și guvern de uniune națională. El a spus că va merge singur la Cotroceni, pentru că Rafila este în continuare în izolare, soția acestuia având COVID-19.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

"Am supus la vot propunerea ca luni să mergem la Cotroceni cu dl profesor doctor Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. (...) Cred că e cazul ca președintele să recunoască că a pierdut alegerile, că PNL și USR trebuie să se gândească și să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă și discuții sterile. Trebuie să vedem prioritățile românilor și cred că cel mai corect din partea președintelui este să accepte un Guvern minoritar PSD condus de dl Rafila, ori un Guvern de uniune națională cu premier Alexandru Rafila. Luni suntem primul partid invitat la Cotroceni. Am să merg însoțit de colegii mei, nu o să pot merge însoțit de dl Rafila deoarece este în izolare la domiciliu", a declarat prședintele PSD la finalul ședinței Consiliului Politic Național.

Tot în conferința de presă, Marcel Ciolacu a confirmat faptul că PSD va trimite scrisori socialiștiilor dar și liderilor europeni în care vor să sesizeze faptul că președintele Klaus Iohannis a făcut campanie electorală liberalilor. Întrebat de jurnaliști ce speră să obțină cu aceste scrisori, liderul PSD a replicat:

"Nu aștept să obțin nimic. Aștept ca toții lideri europeni, toate cancelariile și amabsadorii țărilor europene aflați în România să știe adevărul, să stie ce se întâmplă în România. După cum știți avem și un raport OSCE care critică în termeni duri implicarea președintelui Iohannis în campania electorală alături de un partid politic, lucru neacceptat în angajamentele internaționale luate de către România", a explicat Ciolacu.