Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri seară, după ce liberalii l-au propus pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, că parlamentarii Uniunii ar fi votat încă din luna martie un guvern condus de Cîţu, însă acesta s-a retras. ”Eu am spus încă de anul trecut că vreau o guvernare de centru dreapta şi e o colaborare cunoscută PNL-UDMR-USR”, a afirmat Kelemen Hunor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri seară, la România TV, că îşi doreşte un guvern politic.

”Noi l-am fi votat pe domnul Cîţu şi în martie, dar s-a retras atunci. Eu am spus şi atunci că l-aş fi votat. Am văzut cum a gestionat problemele de la Finanţe şi a fost una dintre puţinele surprize plăcute”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit News.ro.

El a explicat că a declarat încă de anul trecut că doreşte o guvernare de centru-dreapta, că este "o colaborare cunoscută PNL-UDMR-USR" și că va fi nevoie de o coaliţie stabilă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat oficial miercuri seară că ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, este propunerea PNL pentru postul de premier, decizia fiind luată în Biroul Politic Naţional al PNL, cu o singură abţinere. Orban a făcut anunțul la finalul ședinței PNL, el venind însoțit de Florin Cîțu. Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a acceptat această propunere, Orban a susținut că, la ideea lui Iohannis, și el, și șeful statului au scris separat, fără să vadă, propunerea de premier şi au scris acelaşi nume.