Vicepreședinte USR-PLUS Cătălin Drulă spune că alianța va merge la Cotroceni cu Dacian Cioloș propunere de premier și că a luat act de votul liberalilor în ceea ce-l privește pe Florin Cîțu, propus pentru postul de prim-ministru. El a subliniat că USR-PLUS nu a avut până acum nicio discuţie formală sau informală cu PNL privind formarea viitorului guvern și că îi așteaptă pe liberali la discuții "când vor fi disponibili".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Am luat act de această propunere. Propunerea noastră este Dacian Cioloş. Vom merge la discuţiile informale de la Cotroceni, când vor fi organizate, cu această propunere.
  • Ţin să vă informez că până în acest moment nu am avut nicio discuţie, în cadru formal sau informal, cu PNL, pentru că îi aşteptăm pe dumnealor să fie disponibili.
  • Tot ce am văzut au fost informaţii date în presă, care nu cred că reprezintă decizia partidului, am văzut tot felul de formule de guvern, de ministere împărţite.
  • (...) Nu a existat nicio discuţie între PNL şi USR-PLUS.
  • (...) De mâine putem discuta, dar asta nu înseamnă că trebuie să comunicăm prin presă tot felul de formule de guvernare”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Digi24.

Întrebat dacă USR-PLUS va vota în Parlament un Guvern cu Florin Cîţu în funcția de prim-ministru, el a răspuns: "Noi mergem la Cotroceni cu propunerea Dacian Cioloş. Orice propunere de premier vom susţine, o vom face după o decizie în partid şi cu partenerii noştri”.

El a precizat că în urma alegerilor de duminică vor fi 80 de parlamentari de la USR-PLUS şi 131 din partea PNL.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat oficial miercuri seară că ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, este propunerea PNL pentru postul de premier, decizia fiind luată în Biroul Politic Naţional al PNL, cu o singură abţinere. Orban a făcut anunțul la finalul ședinței PNL, el venind însoțit de Florin Cîțu. Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a acceptat această propunere, Orban a susținut că, la ideea lui Iohannis, și el, și șeful statului au scris separat, fără să vadă, propunerea de premier şi au scris acelaşi nume.