​După prejudiciul de imagine pe care l-au suferit în urmă cu un an la formarea Guvernului Orban 1, USR-PLUS se confruntă acum cu aceeași problemă. Liderii partidului condus de Barna și Cioloș au transmis repetat în ultimele două zile că nu sunt cei care ridică pretenții care ar putea bloca negocierile pentru formarea noului guvern.

USR PLUS - Ciolos si BarnaFoto: Uniunea Salvati Romania - USR

În fapt, negocieri nu au existat până în acest moment, iar schița noului Guvern pe baza căruia vor începe discuțiile este făcută de PNL. Cu toate acestea, lideri ai partidului au comentat pe baza informațiilor apărute în spațiul public, chiar Dan Barna admițând că partidul său și-ar dori șefia Camerei Deputaților, rezervată de liberali pentru Ludovic Orban, precum și ministere cu greutate.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR-PLUS:

  • „Citesc pe știri diverse formule de guvern. Repet ce-am spus și ieri: NU au existat ÎNCĂ discuții între USRPLUS și PNL, nici formale, nici informale despre ministere și formarea majorității. Cel mai important este CE va face guvernul și majoritatea parlamentară. Așteptăm începerea negocierilor ca să discutăm pe programul și planul nostru de guvernare pe care l-am făcut public. Dincolo de asta, toate discuțiile despre ministere sunt pure fantezii. Nu au avut loc încă. Noi credem că e important ca aceste negocieri să se desfășoare loial, nu la televizor. Ce este sigur este că USRPLUS va forma majoritatea DOAR pe baza unei negocieri CORECTE și LOIALE”

Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS:

  • „Este cât se poate de normală atenția pe care presa o dă formării guvernului, dar aș dori să precizez că până la acest moment informarea publicului conține doar speculații bazate pe unele zvonuri. Majoritatea informațiilor care apar sunt rezultatul unor jocuri de culise în care diverse formațiuni sau persoane au un interes direct”

Cioloș face „apel la înțelegere” din partea presei. "Nu putem infirma toate informațiile care apar în spațiul public și nici nu putem subordona negocierile pentru formarea guvernului celor care lanseaza zvonuri în mod permanent", a scris el pe Facebook.