Ludovic Orban a intrat, miercuri la consultări cu președintele Klaus Iohannis cu mai multe propuneri din partea PNL pentru funcția de premier. Surse din interiorul partidului au declarat pentru HotNews.ro că pe lângă premierul interimar Nicolae Ciucă, Orban are pe listă alte patru nume. Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte miercuri, de la ora 18,00, în sistem videoconferinţă, urmând să valideze propunerea de premier.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba de doi miniștri ai actualului Cabinet Florin Cîțu de la Finanțe și Marcel Boloș de la Fonduri Europene. Alte două nume puse pe masa președintelui sunt legate de activitatea de la Bruxelles: europarlamentarii Siegfried Mureșan și Dan Motreanu, susțin sursele citate.

Cu toate acestea, surse liberale susțin că nici Siegfried Mureșan, nici Florin Cîțu nu își doresc postul, primul fiind implicat în proiecte la Bruxelles, al doilea optând pentru Ministreul Finanțelor.

Ilie Bolojan nu a dorit să fie nominalizat de către partid pentru că dorește să-și continue activitatea la Consiliul Jutețean.

Ludovic Orban se află la această oră la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile privind nominalizarea premierului.

Conducerea PNL așteaptă concluziile întâlnirii pentru a valida numele în ședința Biroului Politic, programată în aceasta după-amiază.