Liderul PNL, Ludovic Orban, ar putea primi funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce a demisionat de la șefia Guvernului, au declarat pentru HotNews.ro din partid. Funcția i-a fost propusă de președintele Klaus Iohannis, în discuțiile de luni de la Cotroceni. De asemenea Orban își va păstra funcția de președinte al PNL și va conduce negocierile pentru formarea unui nou Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

Orban - primul pe lista PNL București la Camera Deputaților - a avut luni o întâlnire cu Klaus Iohannis, în urma căreia a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru. Potrivit surselor HotNews.ro Iohannis i-ar fi spus că este necesară demisia sa după scorul slab înregistrat de PNL la scrutinul din 6 decembrie. Președintele i-a promis liderului PNL că îl va susține pentru postul de președinte al Camerei Deputaților.

Totodată, Orban își va păstra deocamdată funcția de președinte al PNL și va conduce negocierile pentru formarea unui nou Guvern.

Președinitele Klaus Iohannis a declarat într-o declarație de presă că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituie coloana vertebrală a viitorului Executiv.

În urma alegerilor parlamentare de duminică, PNL a obținut un scor sub 26%.