Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat, luni seară, decizia premierului Ludovic Orban de a demisiona din funcţie.

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

„Este o iresponsabilitate ce a făcut Ludovic Orban. Vă reamintesc decizia noastră de a avea un Guvern cu drepturi depline la începutul pandemiei. Funcţia de prim-ministru nu se părăseşte cum vrei. Eu nici nu prea am înţeles, au câştigat sau nu alegerile? Şi-a dat demisia că a pierdut alegerile, dar va forma un Guvern PNL pentru că au câştigat alegerile. Un Guvern interimar nu mai poate emite ordonanţe de urgenţă. Noi am terminat alegerile, nu avem încă rezultatul oficial al alegerilor, nu avem constituit noul Parlament, lucrurile acestea durează două - trei săptămâni, şi pe urmă se votează un nou Guvern. Deci toată această procedură poate să dureze şi o lună. Ce face România în această lună de zile când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de prim-ministru şi pleacă din funcţie? Dacă Guvernul nu este instituit la prima încercare? Noi nu avem Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară cu care se confruntă în acest moment România. Este un gest iresponsabil, nu e un gest de bărbăţie”, a spus Ciolacu, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ciolacu a mai afirmat că este normal ca atunci când pierzi alegerile să nu mai stai în Guvern, „dar până vine următorul Executiv îţi faci datoria până la capăt ca om de stat, indiferent dacă îţi convin sau nu alegerile”.

„Anomalia e şi mai mare, ei au pierdut alegerile. Intrăm în logica constituţională în care partidul cu cel mai mare număr de parlamentari merge primul la Cotroceni şi propune un prim-ministru pentru a fi desemnat şi acesta în 10 zile să îşi creioneze o majoritate. Vă aduc aminte cum a fost şi propunerea ca domnul Cioloş să fie prim-ministru, a fost în aceeaşi logică”, a precizat acesta.

Reacţia sa vine după ce premierul Ludovic Orban a anunţat că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului.