DOCUMENT "Revoluția bunei guvernări", cerințele cu care USR-PLUS merge la negocieri pentru formarea Guvernului / Ce structură propun cele două partide pentru viitorul executiv

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 7 decembrie 2020, 14:47 Actualitate | Politic


Dacian Ciolos si Dan Barna
Foto: Facebook
Votarea în Parlament a iniţiativei "Fără penali în funcţii publice" şi organizarea unui referendum pentru schimbarea Constituţiei în primele trei luni de la încheierea pandemiei, desființarea Secției de anchetare a magistraților, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari, DNA-ul pădurilor şi zero taxe pe salariul minim sunt câteva dintre cerințele cu care USR-PLUS merge la negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare. Liderii USR-PLUS spun că documentul "Revoluția bunei guvernări" ar trebui să stea la baza negocierilor pentru formarea viitorului guvern, din care alianța să facă parte alături de PNL și UDMR. De asemenea, USR-PLUS propune ca ministerele să fie organizate sub formă de clustere, în jurul unui obiectiv mare de politici.
USR-PLUS este gata să își asume guvernarea alături de PNL și de UDMR, care "devine indispensabil", a declarat luni copreședintele alianței, Dacian Cioloș. El a spus că este esențială susținerea unui candidat credibil pentru postul de premier, iar negocierile în acest sens nu trebuie purtate la televizor. Dan Barna a spus, la rândul său, că este posibilă crearea unei majorităţi "decente" împreună cu PNL şi UDMR.
 • "Au fost alegeri dificile. Vreau să le transmit alegătorilor că noi am înţeles mesajul şi că viitorul guvern va trebui să ia în considerare dorinţele tuturor cetăţenilor. Noi la USR-PLUS ne-am formulat deja priorităţile, le-am pus într-un document - Revoluţia bunei guvernări - pentru a negocia formarea unei coaliţii cu PNL. (...) Avem o responsabilitate mare față de guvernare (...) USR-PLUS e gata să-și asume guvernarea alături de PNL, iar în aceste condiții UDMR devine indispensabil", a declarat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă în care a intervenit și Dan Barna, aflat în izolare acasă.
 • "Vor fi decizii ferme pe care le vom solicita în următoarea coaliție de guvernare. Este posibilă formarea unei majorități decente din USR PLUS, PNL și UDMR, o majoritate care să poată să ducă la îndeplinire aceste angajamente ale USR PLUS și ale României, legate de pensiile speciale, de eliminarea imunităților și altele. Este public deja documentul cadru cu care ne așezăm la masă cu PNL, tocmai pentru a arăta că prioritatea și responsabilitatea noastră sunt legate în zilele următoare de constituirea acestei coaliții de guvernare”, a declarat Dan Barna.
USR-PLUS propune în document ca negocierile pentru formarea coaliției să aibă următoarele etape succesive:
 • a. Agrearea obiectivelor de politici publice comune. Odată finalizate acestea:
 • b. Agrearea structurii guvernamentale. Odată finalizată aceasta:
 • c. Agrearea mandatelor obținute de fiecare partener și a obiectivelor asumate pentru fiecare portofoliu, care decurg din a și b.
USR-PLUS vrea un protocol extins al coaliției de guvernare, care să cuprindă propunerile din "Revoluția bunei guvernări".

Cerințele USR-PLUS penntru protocolul extins al coaliției de guvernare:

O Românie fără hoție
 • 1. Fără penali în funcții publice. Pe termen scurt (primele 100 de zile): votarea în Parlament a inițiativei civice susținute de peste 1 milion de români. Pe termen mediu (primul an): organizarea referendumului de revizuire a Constituției.
 • 2. Fără pensii speciale. Pe termen scurt (primele 100 de zile): votarea în Parlament a proiectelor de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, respectiv pentru aleșii locali. Pe termen mediu (primul an): angajarea dialogului cu celelalte categorii beneficiare de pensii speciale și pregătirea legislației aferente. Pe termen lung (2-4 ani): dezbatere publică și parlamentară și adoptarea legislației.
 • 3. Să nu mori cu dreptatea în mână. Pe termen scurt (primele 100 de zile): desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților. Pe termen mediu (primul an): asigurarea suportului logistic necesar pentru DNA și DIICOT (alocări bugetare și proces transparent de achiziții publice și recrutare personal), informatizarea sistemului de Justiție.
Un stat reformat
 • 1. 300 de parlamentari, primari în două tururi și reforma electorală. Pe termen scurt (primele 100 de zile): 300 de parlamentari, alegeri în două tururi pentru primari și președinții de consilii județene, creșterea numărului de parlamentari ai Diasporei. Pe termen mediu (primul an): extinderea votului prin corespondență și la votul intern. Pe termen lung (2-4 ani): introducerea votului electronic și trecerea la un sistem de vot pe bază de liste deschise.
 • 2. Transparență totală. Pe termen scurt (primele 100 de zile): adoptarea în Camera Deputaților a proiectului USR PLUS privind accesul la informațiile publice. Pe termen mediu (primul an): publicarea tuturor contractelor de achiziții publice, platformă de transparență bugetară totală cu toate cheltuielile defalcate.
 • 3. O Administrație în slujba cetățeanului: Fără mii de agenții, Fără baroni locali, Primării mai puține și mai eficiente, O Românie fără impostură.
 • 4. Cetățenie digitală. Pe termen scurt (primele 100 de zile): Legea cărții de identitate electronice și legea domiciliului electronic, clarificarea rolului juridic al punctului de contact unic electronic. Pe termen mediu (primul an): normele de implementare și pregătirea implementării. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
Sănătate cu prioritate
 • 1. Fondul de finanțare pentru o infrastructură sanitară modernă. Pe termen scurt (primele 100 de zile): pregătirea și adoptarea documentelor de politică publică privind implementarea și finanțarea. Pe termen mediu (primul an): pregătire proiecte finanțate de UE, decizie alocări bugetare, implementare. Termen lung (2-4 ani): implementare.
 • 2. Stimulente pentru a ne menține sănătoși, nu bolnavi. Pe termen scurt (primele 100 de zile): pregătire strategie de prevenție în sănătate, inclusiv mecanisme de implementare și finanțare. Pe termen mediu: adoptare strategie și legislație primară și secundată, proiecte finanțate UE, implementare. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
 • 3. Dreptul de a alege în sănătate. Pe termen mediu (primul an): pregătire și adoptare documente de politică publică, adoptare legislație primară și secundară. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
 • 4. Acces garantat la medicamente esențiale. Pe termen scurt (primele 100 de zile): adoptarea legislației și aplicarea celei existente. Pe termen mediu și lung: implementare.
 • 5. Siguranța pacientului pe primul loc. Pe termen scurt (primele 100 de zile): pregătire document de politică publică. Pe termen mediu (primul an): adoptarea documentului de politică publică și a legislației primare și secundare, decizii de finanțare, inclusiv proiecte finanțate de UE, implementare. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
 • 6. Medic și pacient la un click distanță. Pe termen scurt (primele 100 de zile): pregătire document de politică publică privind constituirea unui fond de inovare în sănătate, inclusiv sursele de finanțare. Pe termen mediu (primul an): adoptarea documentului și a legislației primare și secundare, decizii de finanțare, inclusiv proiecte finanțate de UE. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
Educație ca la carte
 • 1. Fără politică la școală. Pe termen scurt (primele 100 de zile): analiza situației numirilor de inspectori și directori de școli, modificarea criteriilor de numire pentru deschiderea profesiei și implicarea absolvenților de masteruri educaționale. Pe termen mediu (primul an): modificarea Legii educației și a legislației secundare. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
 • 2. Dreptul de a alege în educație. Pe termen scurt (primele 100 de zile): pregătirea și adoptarea documentului de politică publică. Pe termen mediu (primul an): adoptare legislație primară și secundată. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
 • 3. Școala de la 8 la 5, masă caldă și Școală după școală. Pe termen scurt (primele 100 de zile): pregătirea și adoptarea documentului de politică publică. Pe termen mediu (primul an): pregătire proiecte finanțate de UE, decizie alocări bugetare, implementare. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
 • 4. Sprijin pentru școala online. Pe termen scurt (primele 100 de zile): pregătirea și adoptarea documentului de politică publică. Pe termen mediu (primul an): pregătire proiecte finanțate de UE, implementare. Pe termen lung (2-4 ani): implementare.
În ceea ce privește organizarea Guvernului, USR-PLUS propune ca ministerele să fie organizate sub formă de clustere, în jurul unui obiectiv mare de politici.

Structura propusă pentru viitorul guvern:
 • Cluster I „România puternică și credibilă” - Externe (include Diaspora), Interne, Justiție, Apărare
 • Cluster II „România modernă și verde” - Dezvoltare și investiții publice (include fonduri europene, care nu sunt o activitate în sine, ci o sursă de fonduri pentru dezvoltare), Cercetare, inovare, Antreprenoriat și adaptare economică, Tehnologiile viitorului, Infrastructură, Finanțe, Gestionarea avutului public (companii de stat și alte active), Agricultura și spațiul rural, Mediu, Tranziție energetica, Turism
 • Cluster III „România bună cu toți cetățenii ei” - Politici Sociale, Relații de muncă și politici de angajare, Sănătate, Educație, Cultură, Cetățenie activă și tineret, Sport
 • Cluster IV Buna Guvernare – coordonarea politicilor transversale de la centrul guvernului - Cancelaria Guvernului, Secretariatul General al Guvernului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7415 vizualizari

 • +7 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 decembrie 2020, 14:58)

  [anonim]

  • -3 (9 voturi)    
   Esti tu (Luni, 7 decembrie 2020, 15:44)

   ala_mic [utilizator] i-a raspuns lui

   un fel de mafalda? Sau tu inca nu stii ca nu va fi psd la guvernare?
 • -3 (19 voturi)    
  Aripa cea mai proasta a SRI nu se lasa... (Luni, 7 decembrie 2020, 15:09)

  newlook [utilizator]

  Aripa cea mai proasta a SRI, USRi, nu se lasa...

  Ca sa vezi cat de prosti sunt SRI-securistii-#rezistii astia, observa ce zic; e deajuns sa cuvante analfabetii functionali:
  a) cica "au inteles mesajul populatiei" (populatia sanatoasa la cap s-a pisat pe ei, )
  b) deci (!!!, hahaha), pe baza lui a), USRi-merge la Cotroceni ca sa arate "revolutia bunei guvernari",sa guverneze
  c) nu singur, ci in coalitie cu PNL, mai mare decat ei cu 10%, - partid pe care inca nu l-a intrebat de sanatate, dar ii da deja sarcini si "program-revolutie de buna guvernare" (si PNL-ul asta cu un biet scor electoral de 25%, dar totusi mai mare cu 10% decat foaie verde uSRi)

  Analfabetism functional crancen=USRi (aripa SRI-securistii prosti tamaie).
  • +2 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 decembrie 2020, 16:30)

   [anonim] i-a raspuns lui newlook

 • +2 (14 voturi)    
  Pt programul asta i-am sustinut (Luni, 7 decembrie 2020, 15:09)

  UnOarecare [utilizator]

  Sunt curios ce gasesc retrograzi, corupti si inepti de criticat in el.
 • +1 (11 voturi)    
  Programul USR-PLUS este mai mult.... (Luni, 7 decembrie 2020, 15:32)

  Lucky1 [utilizator]

  ...decat decent.
  Ce nu poate place in acest Program?
  Daca PNL si UDMR au o bruma de buna cuviinta si respect pentru popor ar trebui sa treaca la treaba imediat.
  • +1 (5 voturi)    
   Doar ca (Luni, 7 decembrie 2020, 17:10)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

   Jumatate dintre ele au fost propuse si promise de PNL dupa motiunea pentru Dancila. Nu s-au intamplat. Singurul avnataj este ca la Locale am avut coalitie PNL-USR. In rest, aceleasi probleme pornind cu Pensiile Speciale si sfarsind cu nereformarea Justitiei + procurori dubiosi au ramas in picioare.

   Problema e ca desi cu totii avem nevoie de PNL, credibilitatea lor lasa de dorit. De aceea multi au dubii daca se vor indeplini mai mult de 4-5 puncte din atatea. O alta problema cu propunerile USR+ este faptul ca pun pe butuci tot sistemul inradacinat 30d e ani de pile, spagi si secrete, ca sa nu mai zic de angajari excesive pe posturi inutile dar platite bine pentru bugetari.

   Daca PNL le adopta, isi vor face multi dusmani si PSD va castiga teren.
   Pe G4 analiza lui Pantazi e chiar ok: actuala forma de guvernare va forta fiecare partid sa cuprinda cateva reforme pentru orice categorie d ecetatean, nu doar nisa sa. PNL va trebui sa prinda la tinerii corproatisti si USR la cei in varsta. Ori, PNL nu intelege corporatiile, iar pensionarii nu-s impresionati de documente electronice, digitalizare sau reguli stricte si de bun simt (compatibilitate pe post, integritate, lipsa condamnarilor etc.). Ei au probleme legate de cat costa painea, cat au pensia, daca au caldura etc.

   Pe hartie totul arata bine, dar e greu sa faci in 4 ani ce s-a stricat in 30, asta pe langa lupta cu SARS2 si covidiotii negationisti. Iar cu influenta BOR, sustinuta de AUR, problema SARS2 se va simti si mai rau. In final vina va pica tot pe coalitia de drapta, indiferent.

   Sincer, daca vor gasi un echilibru in toate astea, iar PSD va lasa jocurile murdare sa tot profite de suferitna oamenilor si pun tara mai presus, poate chiar vom avea 4 ani decenti. Dar... e caz ideal, mai mult decat utopic.
 • +1 (9 voturi)    
  exact acest tip de abordare v-a adus la 15% (Luni, 7 decembrie 2020, 15:44)

  nlln [utilizator]

  Totul arata foarte frumos pe hartie, in teorie.
  Dupa cum stim practica omoara.

  In capitolul " Educatie ca la carte" totul se implementeaza in 2-4 ani.
  Astazi avem copii care au abandonat scoala in septembrie. Asteapta pana la 4 ani pana vor fi reintegrati?
  Va trebuie 2-4 ani sa terminati cu toaletele din curte?

  " Sanatate cu prioritate"-nimic concret, o insiruire de idei generale pe scurt in atatea cuvinte nu spuneti nimic.
  Mult mai practic organizati o intalnire cu medicii din Romania si strainatate si solutiile foarte simple vor veni mult mai repede.
  Nu este necesar sa inventati roata.

  Stim ca este greu de negociat cu PNL-nu ii da competenta afara din casa dar nici pe voi nu va da experienta asa ca mai bine ganditi-va cum sa faceti ca scandalul pe care o sa il iscati sa ramana in camera in care negociati.

  Fara eroisme si vaicareli pe toate posturile.
  Si in nici un caz insiruiri de lozinci.

  Ne-am saturat si am facut un efort sa mergem la vot.
  Dovediti ca ne respectati votul si purtati-va demn , fara prea mult zgomot.
  • 0 (4 voturi)    
   Din pacate... (Luni, 7 decembrie 2020, 19:27)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui nlln

   ...nimeni nu se naste cunoscator. In politica, si mai ales in guvernare, trebuie sa ai experienta multa. De unde atata experienta la oameni noi, desi cu siguranta sunt manati de intentii bune. Trebuie ajutati, nu sabotati sau criticati pe motive de forma, doar sa-i criticam.
   Ca si educatia unui copil, acesti tineri trebuie sa simta ca poporul este aproape, ca are incredere in ei. Aceasta incredere ii va obliga sa performeze si sa mentina o atitudine onesta.
   • 0 (0 voturi)    
    exact aşa a început şi iliescu în '90 : (Marţi, 8 decembrie 2020, 12:20)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

    "lăsaţi-le timp să lucreze"... şi ne-au tot lucrat 31 de ani de am văzut cam pe unde am ajuns...
    electoratul s-a săturat să fie un veşnic cobai pt. experimentele a tot felul de neaveniţi...
    experimentaţi voi în privat şi candidaţi în politică abia după ce aţi ajuns nişte manageri de succes cu rezultate dovedite, nu doar nişte visători naivi...
 • +1 (9 voturi)    
  Si astfel udmr (Luni, 7 decembrie 2020, 15:49)

  mihaipricop [utilizator]

  va fi reevaluat de la hoti de ardeal si cu dragnea la legisle justitiei la buni de guvernat, iar presa de casa: europafm,protv, hotnews dupa ce i-au scuipat vor incepe la lins,
 • 0 (2 voturi)    
  Termen flexibil de preaviz (Luni, 7 decembrie 2020, 15:51)

  t4v1 [utilizator]

  Acum e 20 zile si la demisie si la concediere conform Legii nr. 53/2003 si nu poate fi modificat.

  Angajatii pe management cu functii de conducere si angajati pe executie cu responsabilitate mare unde preavizul in mod normal e de 3-6 luni au in CIM 20 de zile conform legii. Ne bazam doar pe un acord verbal.

  Intra la categoria "Fleximuncă"
 • -2 (10 voturi)    
  Ciolos (Luni, 7 decembrie 2020, 15:51)

  Ibit [utilizator]

  O va propune tot pe " experta sorosista " Cristina Guseth la justitie ?
  La cat este de obedient , ca sa nu spun sluga , ma astept .
  • +1 (5 voturi)    
   Ar fi bine (Luni, 7 decembrie 2020, 16:57)

   RaduMiron [utilizator] i-a raspuns lui Ibit

   Cred ca Cristina Guseth ar fi o varianta buna pt tara, indiferent ce iti spun tie teoriile conspiratiei
   • 0 (0 voturi)    
    "teoriile conspiraţiei" ??? (Marţi, 8 decembrie 2020, 12:23)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui RaduMiron

    s-a făcut singură de râsul unei ţări întregi la audierile de acum 4 ani...
    făă macovişti! macovei a pus pe butuci justiţia.
 • +4 (6 voturi)    
  "Stat reformat" nu se poate face cu UDMR (Luni, 7 decembrie 2020, 15:52)

  animatron [utilizator]

  Dl Ciolos, care-i considera pe cei de la UDMR "indispensabili", cu siguranta stie ca UDMR a respinsa sistematic ideea de 300 parlamentari, primari in doua tururi sau comasarea de primarii.

  La fel cu "fara politica la scoala", acolo UDMR-ul e foarte concentrat sa obtina scoli locale conduse de maghiari numiti politic de partid.

  Alta incompatibilitate de programe e la "justitie", cei de la UDMR au fosti deputati fugiti in Ungaria, se ascund fix de DNA si DIICOT, nu vor fi de acord cu mijloace sporite pentru astfel de institutii.
 • +1 (11 voturi)    
  tupeul asta (Luni, 7 decembrie 2020, 15:56)

  Watcherss [utilizator]

  trebuia sa-l aveti daca usr era la 25%, pnl pe la vreo 30% si psd pe la vreo 15%. dar cand configuratia politica arata altfel, ar trebui sa mergeti la negocieri un pic mai smeriti.

  cu actuala conducere nu aveti nicio credibilitate - schimbati-i pe barna si voiculesc & co si aduceti oameni care stiu sa faca echipa in mod transparent.
  • -1 (1 vot)    
   Cine nu cere nu primeste (Luni, 7 decembrie 2020, 21:39)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui Watcherss

   Crezi ca daca se duc la Johannis cu "va rugam, domnu presedinte, dati-ne si noua o coaja de pita", primesc mai mult de o jumate de coaja de pita?
 • +2 (6 voturi)    
  Programul nu e corect formulat (Luni, 7 decembrie 2020, 16:46)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Facem, dregem in 100 de zile, bla, bla, implementăm in 2 - 4 ani!

  Termene clare.
  Responsabilitati clare.
  Cum sunt sancționate nerealizarile?
  Pațeşte cineva ceva?

  Sau a o poezie publică despre cum ne facem ca negociem?
  • -2 (2 voturi)    
   Tu cum ai formula? (Luni, 7 decembrie 2020, 21:33)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Inchipuie-ti ca e acum o luna si habar n-ai cate voturi o sa ia USR sau PNL, dar tu trebuie sa fii pregatit sa iesi cu un program a doua zi dupa alegeri.

   Termene clare.
   Responsabilitati clare.
   Cum sunt sancționate nerealizarile?
   Pațeşte cineva ceva?
 • 0 (4 voturi)    
  pe bune, (Luni, 7 decembrie 2020, 16:48)

  codrean [utilizator]

  mi se pare o gargara inconsistenta, generalitati, fara acoperire financiara. Mare dezamagire !
  USR fara Nicusor Dan, + Ciolos mi se pare total inconsistent, tare departe de realitate !
  Presedintelui Iohannis ii revine o sarcina (pe care singur si-a facut-o) si mai grea ! Dar ce-au facut tipii si institutiile care trebuiau sa-l informeze care e starea reala de spirit si intentiile de vot ? Si-apoi sincer, nu poti incerca sa conduci tara asta cu PMP si UDMR, cu reprezentativitatea lor "de nisa", ignorand preferintele de vot a unei treimi dintre cetatenii Romaniei .Asta v-o spune un fost membru activ al PNTCD; in politica TOTUL se poate negocia, doar soarta tarii NU!
 • -3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 decembrie 2020, 17:13)

  [anonim]

 • -1 (1 vot)    
  Impozit IT (Marţi, 8 decembrie 2020, 9:11)

  mihai53 [utilizator]

  La un salariu de 10000 lei/luna , statul incaseaza 3500 pt sanatate si pensii . impozitul pe suma ramasa ar fi de 650 lei . S-ar putea sa ne lacomim la 650 si sa pierdem 3500 . Informaticienii , isi gasesc de lucru oriunde si oricand .Si statul roman va ramane cu contributia de 800lei aferenta salariului minim pe care il au o mare parte din salariati .
  Mentionez ca nu sunt IT-st ci pensionar .
  • 0 (0 voturi)    
   aceiaşi logică s-ar putea aplica şi la alte (Marţi, 8 decembrie 2020, 12:30)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui mihai53

   categorii care însă nu beneficiază de astfel de scutiri... e corect?
 • -1 (1 vot)    
  Da. De pornit la negocieri e bine. (Marţi, 8 decembrie 2020, 11:34)

  Popeye_the_Sailor [utilizator]

  Trebuie să ceri mult ca să ai de unde lăsa. Cum spunea cineva mai sus, e greu să realizezi unele dintre ele cu UDMR-ul alături. Chiar și așa, dacă ar vrea într-adevăr PNL-ul să revizuiască legile electorale ar putea s-o facă cu AUR, care au declarat că vor sprijini ceea ce le place.
  E greu să faci o „revoluție” într-o Românie anchilozată, unde au rămas mai mult criptocomuniștii, analfabeții funcționali, pupătorii de moaște și multe schelete prin dulapuri. Ceea ce ar trebui să-și propună USR-ul în realitate e să demonstreze că se poate face ceva pe legile actuale în câteva ministere mai grele, dar vizibile, gen sănătate (depolitizare, ordine în achiziții, renovare/reconstrucție de spitale), educație (depolitizare, școală on-line, manuale), agricultură (utilizarea/desfacerea produselor agricole românești). În 4 ani s-ar putea vedea o schimbare în câteva puncte esențiale și le-ar aduce poate 30% la următoarele alegeri.
 • 0 (0 voturi)    
  numai prostii... (Marţi, 8 decembrie 2020, 12:08)

  let_s_twist_again [utilizator]

  "fără penali" când caracterul penal îl dă o justiţie coruptă şi nereformată...
  desfiinţarea secţiei speciale pt. ca aceiaşi justiţie coruptă să scape basma curată oricâte abuzuri ar face... în schimb de legea de răspundere a magistraţilor au uitat cu toţii...
  eliminarea pensiilor speciale DOAR pt. parlamentari şi primari DAR NU şi pt. ticăloşii de magistraţi proveniţi din aceeiaşi justiţie coruptă... başca securiştii şi militarii...
  modificarea constituţiei care necesită o majoritate calificată de 67% când ei se chinuie să încropească o majoritate guvernamentală de nici 45%...
  păi cu asemenea perle au obţinut excesiv de mult 15%... la gunoi!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by