AUR susține că UDMR nu își are locul în Parlamentul României și transmite că vrea modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice, spune George Simion, în replică la

HotNews.roFoto: Hotnews

afirmațiile lui Kelemen Hunor.

George Simion, co-președintele AUR, a reacționat la afirmațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor și spune că Uniunea Maghiarilor nu își are locul în Parlamentul României. Mai mult, AUR vrea modificarea Constituției, astfel încât formațiunile politice alese pe criterii etice să nu mai intre în Legislativ.

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că opțiunea sa este ca Uniunea să facă parte dintr-un Guvern alături de PNL și USR-PLUS, adică să aibă miniștri în Cabinet, nu doar să ofere sprijin parlamentar. Despre partidul radical AUR, Kelemen a afirmat, la RFI, că ”nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.