PSD susține că orice mandat de formulă guvernamentală formată de Orban și partidele de dreapta va fi lipsit de legitimitate, iar președintele Iohannis trebuie să înțeleagă mesajul dat de români la alegerile parlamentare 2020.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

PSD a transmis, luni, pe Facebook, un mesaj în care susține că este "gata să se pună în slujba țării cu o echipă de profesioniști și un program de guvernare solid":

  • "Românii au decis că PSD rămâne principala lor speranță pentru a scoate România din criza sanitară și cea economică în care au dus-o Orban și PNL!
  • Azi, PSD este gata să se pună în slujba țării cu o echipă de profesioniști și un program de guvernare solid! Suntem gata să conducem România cu energie, profesionalism și competență pentru a readuce țara pe drumul cel bun.
  • Românii au mers la vot în circumstanțe foarte dificile din cauza pandemiei. Le mulțumim tuturor cetățenilor care au votat, indiferent de partidul lor. Din păcate, alegerile au fost îngreunate de gestionarea necorespunzătoare a pandemiei de guvernul Orban. Deciziile liberalilor au generat un haos inutil care a inhibat participarea populației la acest scrutin atât de important.
  • În ciuda acestor obstacole, am îndemnat oamenii să țină cont că votul le va determina viitorul, într-un moment critic din istoria națiunii noastre. Și milioane de români au răspuns prin #vot! Românii au spus clar că doresc preluarea controlului asupra pandemiei și înlăturarea unei guvernări incompetente care ne-a pus în pericol sistemul sanitar și viețile tuturor. De aceea, aceste alegeri pot fi considerate un referendum!
  • Președintele României trebuie să înțeleagă mesajul votului și să asculte voința românilor! Altfel, mandatul lui și al oricărei formule guvernamentale formată de Orban și partidele de dreapta va fi lipsit de legitimitate!".

PSD a câștigat alegerile parlamentare 2020 cu 29,83% din voturi, urmat de PNL - 24,66% și USR-PLUS - 15,44%. Partidul AUR, surpriza acestui scrutin, intră în Parlament, având 8,65% din voturi, conform rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral Central luni dimineață după centralizarea proceselor verbale din 62,54% din secțiile de votare. PMP și partidul lui Victor Ponta nu intră în Parlament.