VIDEO Cum arată programul AUR, surpriza alegerilor parlamentare 2020, și cine sunt candidații partidului care intră în Parlament

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Luni, 7 decembrie 2020, 11:22 Actualitate | Politic


AUR
Foto: Facebook
Surpriza alegerilor parlamentare din 6 decembrie - Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) - va aduce oameni politici noi în Parlament după ce a trecut pragul electoral de 5%. Înființat în urmă cu doar un an, partidul este definit de fondatorul său, George Simion, drept un partid "de dreapta, conservator, patriot şi unionist". Pe lista partidului la alegerile parlamentare se regăsesc militanți ai referendumului pentru familia tradițională, avocați anti-COVID și activiști împotriva maghiarilor din Transilvania.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor va intra în Parlament cu un scor de peste 9%, este un partid înființat în toamna anului trecut de George Simion, fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care militează pentru unirea cu Republica Moldova.Ce oameni aduce AUR în Parlament

George Simion este co-președinte AUR, candidat la Camera Deputaților și fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care militează pentru unirea cu Republica Moldova. În 2015, el a fost reținut și expulzat din Republica Moldova, având o interdicție de 5 ani de a intra în această țară. În 2016, George Simion a organizat în București un marș pentru unirea Basarabiei cu România și, ieșind din traseul anunțat și forțând cordonul de jandarmi, a fost reţinut câteva ore. Simion a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare, sub sloganul "România Mare în Europa”.

Claudiu Târziu
este co-președinte AUR, candidat la Senat și fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie în perioada de strângere a semnăturilor pentru Referendumul pentru Familie. El a fost director și fondator al revista Rost, apărută în decembrie 2002.

Dan Tănasă este candidat pentru Camera Deputaților în Mureș și președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa. Tănasă a fost participant la violențele din iunie 2019 din Valea Uzului. El a fost susținut în 2016 de secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu pentru a candida la alegerile parlamenatre, dar susținerea nu s-a concretizat. Sputnik a scris depre Tănasă că "este un blogger român care apără, în articolele sale, drepturile românilor din Ținutul Secuiesc”.
Diana Iovanovici-Șoșoacă este candidată pentru Senat și a devenit cunoscută pe internet prin videoclipurile în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Recent, ea a atras atenția opiniei publice în scandalul pelerinajului de ziua Sf. Andrei. A fost avocata Arhiespiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile. "E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata, care în 30 noiembrie a mers la slujba oficiată de IPS Teodosie la Peștera Sfântului Andrei. La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: "Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (...) E totul o mascaradă“.

De asemenea, Șosoancă a atras atenția și printr-un discurs ținut la Iași împotriva măsurilor luate de către autorități care impuneau restricții cu prilejul pelerinajului de Sfânta Parascheva: "Cine e Iohannis să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Parascheva? (...) I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”.

Francis Tobă candidează la Camera Deputaţilor și este fost consilier al lui Adrian Năstase, fost parlamentar FDSN cu două mandate la activ. În primul său mandat de deputat (1992-1996) a fost inițiatorul a o serie de legi cu bătăie lunga în domeniul siguranței naționale. Cea mai importantă dintre acestea este Legea 92/1996 de înființare a Serviciului de Telecomunicații Speciale - STS. A fost consilierul prim-ministrului Adrian Năstase pe probleme de securitate nationala iar în era post Năstase, Tobă a fost director general al Romaero.

Mihai Lasca candidat la Camera Deputaților este cunoscut în Oradea ca organizator al protestelor anti mască susținând public că "virusul e o înşelătorie mondială" și că "masca e toxică". Lasca este administrator al unei firme de protecţie şi pază și este trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, potrivit site-ului ebihoreanul.ro.

LISTA COMPLETA A CANDIDAȚILOR AUR PENTRU PARLAMENT


Cum arată programul politic al AUR
AUR își asumă valori precum familia, patria, credința, libertatea și are printre susținătorii activi organizații neo-legionare precum Frăția Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruintă, condusă de Dan Ciprian Grăjdeanu.

Reprezentanții AUR au organizat în toamnă proteste anti-mască, contestând, totodată, și celelalte măsuri luate de Guvern în perioada crizei COVID-19.În programul politic afișat pe site-ul oficial, AUR își propune să fie "rezultatul unificării forțelor românești care urmăresc să servească interesele poporului român și să ajungă să legifereze și să guverneze pentru aceste interese".
 • AUR susține că suveranitatea statului român este încălcată și atacată de actualele forțe politice care încearcă să impună ”forme de federalizare internă sau externă”.
 • "Doctrina A. U. R se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea.
 • Cei patru piloni pe care stă doctrina A.U.R. dau un contur precis poziției noastre. Suntem un partid conservator. În plan extern, suntem un partid care vrea o Europa a națiunilor, nu un suprastat federal cu capitală unică, guvern unic și parlament unic. Un imperiu socialist de ordin federal este o utopie pe care doctrina A.U.R. nu o poate împărtăși. Nu credem în Statele Unite ale Europei și ne vom opune programatic acestei tendințe de hegemonie nefastă. Suntem în mod răspicat împotriva colonizării Europei cu populații alogene. În acest sens, doctrina A.U.R. are multe puncte comune cu Declarația de la Paris a intelectualilor conservatori din 2018.
 • Familia este celula de bază a oricărei societăți viabile. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine și să apere familia. Doctrina A.U.R. consideră că ideologia de gen este o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxisti. (...) Căsătoria nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie. Orice altă variantă de alăturare a sexelor nu are legătură cu sensul autentic al acestei formule.
 • Patria este țara tatălui, dacă ascultăm etimologia cuvîntului, pe cînd limba nativă este limba vorbită de mamă(...). În cazul României, patria este o entitate geografică slujind drept vatră inițială, dar o vatră din care azi exodul românilor a dat naștere unei diaspore pînă într-atît de numeroase, încît ar fi o impietate să limităm naţiunea la autohtonii rămaşi între graniţe.
 • Credinţa este, teologic vorbind, una din cele trei virtuţi cardinale creştine, numai că aici o folosim în sens figurat, drept simbol pentru tot ce înseamnă religia creştină. Cînd spunem credinţă, spunem implicit biserică, tradiţie şi neam. În concepţia A.U.R., ateismul este o rătăcire ivită din aroganţa celor care îşi închipuie că o viziune antropocentrică asupra universului este superioară uneia teocentrice".
OBIECTIVE:
 • "Asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de țară și prioritate în strategia națională și europeană de securitate, dezvoltarea regională și în consolidarea flancului estic al NATO
 • Libertate personală, religioasă, economică, politică
 • Stat de Drept, justiție independentă și funcțională
 • Egalitate în fața legii
 • Egalitate de șanse"
PRIORITĂŢI:
 • "Poziționarea României ca lider al Europei Centrale și de Est în Uniunea Europeană
 • Apartenența la Uniunea Europeană constituie dimensiunea principală a politicii externe a României. Actuala conjunctură politică europeană reprezintă o șansă extraordinară pentru țara noastră de a deveni lider economic, lider de opinie și principal partener al proiectului european în Europa Centrală și de Est.
 • Asumarea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană și a reunirii cu România ca drumuri convergente și sprijinirea parcursului european al statelor Parteneriatului Estic;
 • Asumarea reunirii cu Basarabia;
 • Unirea cu Republica Moldova este unul dintre principalele obiective pe termen lung pe care și le asumă Alianța pentru Unirea Românilor. Reunificarea nu este doar o datorie față de frații noștri de peste Prut, un act firesc, legitim al poporului român, ci și o cale de dezvoltare economică și afirmare pe plan internațional. În lupta pentru îndeplinirea obiectivului unirii, Alianța pentru Unirea Românilor propune:
 • Sprijinirea inițiativelor civice dezvoltate în acest sens;
 • Eliminarea taxelor consulare, simplificarea și accelerarea procesului de acordare a cetățeniei române locuitorilor din Republica Moldova;
 • Sprijinirea studenților basarabeni din România și facilitarea accesului tinerilor basarabeni la cursurile universitare și postuniversitare din România;
 • Organizarea unui referendum în viitorul apropiat cu privire la reunificare".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34185 vizualizari

 • -25 (79 voturi)    
  Felicitari AUR! (Luni, 7 decembrie 2020, 12:25)

  kitto [utilizator]

  Un partid pentru romanii adevarati!
  Multumim ca va luptati si ne aparati drepturile si libertatile.
  Ma bucur ca in sfarsit a aparut un partid care sa ne apere credinta in Dumnezeu!
  • -3 (45 voturi)    
   Corect! (Luni, 7 decembrie 2020, 12:59)

   Crinulet [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   aopara credinta in D-zeu si, în acelasi timp, sustine libertatea religioasa!

   :)...
   • -13 (19 voturi)    
    e pacat (Luni, 7 decembrie 2020, 14:17)

    LeneaInCui [utilizator] i-a raspuns lui Crinulet

    Vezi ca e pacat sa scrii "D-zeu"! Amin!
    • 0 (6 voturi)    
     pacat e sa judeci tu (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:52)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui LeneaInCui

     in locul lui Dzeu pacatosule!

     tu ai citit ma cartzulia aia in care crezi? :D
   • -10 (24 voturi)    
    deci pro musulmani? (Luni, 7 decembrie 2020, 14:22)

    VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Crinulet

    am inteles, voi militati pentru constructia celei mai mari moschei din Europa, ca expresie a libertatii religioase.
    • +2 (4 voturi)    
     pentru ca ... (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:52)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

     e clar: daca nu iti donezi averea bisericilor aurite si nu te iei in limba cu moastele esti ori musulman ori satanist...
  • +23 (63 voturi)    
   O gramada de prosti (Luni, 7 decembrie 2020, 13:08)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   care au pus botul la gargara ieftina a haur.
   • -7 (25 voturi)    
    Dar sunt destui (Luni, 7 decembrie 2020, 18:29)

    Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui kokos

    care nu au pus botul la ce urla haita de catei numita USR, in care singurul subiect a fost : "cine se aledze in Parlament pe salar bun?" Mie nu imi inspira deloc incredere un partid atat de fragmentat...Faptul ca AUR a luat 8% ar trebui sa le dea de gandit "marilor partide", sa mai lase ipocrizia si fatarnicia si sa scoata la ivela miile alea de "specialisti" pe care nu ii au...Eu personal cunosc specialisti cu multi ani de vechime si multe realizari. Nici unul nu este in vreun partid...
    • +2 (4 voturi)    
     fals (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:54)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

     faptul ca a luat 8% aur ar trebui sa dea de gandit ministerului educatiei.
     dar pe de alta parte cu 40% (sau mai mult) analfabeti functionali, sa ia aur doar 8% e un castig!
  • +8 (14 voturi)    
   Aici e raspunsul corect pentru noi... (Luni, 7 decembrie 2020, 15:26)

   Teszzt [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   ...cei care ne miram de unde 9%.
   • 0 (0 voturi)    
    la cati analfabeti (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:56)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Teszzt

    functionali avem si la cum e invatamantul 8% e bine...
    desi 8+4+30 ... e cam pe acolo
  • +13 (13 voturi)    
   dar in afara de drepturi si libertati (Marţi, 8 decembrie 2020, 11:36)

   varavara [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   programul lor nu cuprinde nici un aspect economic, nici o directie in care ar trebui sa fie dezvoltata tara, nici un obiectiv economic impoprtant, de parca toate astea ne-ar veni din unirea cu Moldova sau de la biserica.
   Un partid de carton.
  • +4 (4 voturi)    
   Ascult... (Miercuri, 9 decembrie 2020, 2:08)

   Thomas_chase_Jerald [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   ... și privesc "discursul" extrem de gutural al doamnei Șoșoacă - întru cinstirea moaștelor și apărarea "credinței strămoșești". Inchid ochii, ascult mai departe și în același timp incerc să-mi imaginez cam pe ce ton predicau mulțimilor, cu zâmbetul pe buze, Iisus din Nazareth (succedat de apostolii săi) în urmă cu aproape două milenii. Și iar o aud pe d-na Șoșoacă cum e la un pas de a-și altera ireversibil corzile vocale și mă simt inundat de o adevărată simfonie a contrastelor!

   Distinsa doamnă mai sus pomenită predică acum mulțimilor o altfel de evanghelie. Ascultându-i rostirea devine limpede că am progresat cu toții și că în decurs de două milenii omenirea a facut un mare salt inainte, măcar din punct de vedere stilistic. Iar cei care mai aveau vreo urmă de îndoială pot acum constata că mesajele legate de subiecte religioase au căpătat mai multă greutate și profunzime, evoluând și ele în mod spectaculos de la "iubeste-ți semenii ca pe tine însuți" la "vă oblig să mergeți la Iași pe 14 Octombrie!!", condimentat cu câte un "arestează-mă, bă!!" (și in privința arestării ori a unei eventuale condamnări putem constata o evoluție in abordare; martorii relatau că Iisus nu i s-ar fi adresat atat de abrupt lui Pilat din Pont).

   Doamne ajută!
  • -1 (1 vot)    
   Ai dreptate (Miercuri, 9 decembrie 2020, 14:17)

   gigiK [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   Este partidul perfect pentru romanii adevarati. Atat s-a putut.
  • +3 (3 voturi)    
   Romani adevarati???? (Joi, 10 decembrie 2020, 8:56)

   sim18 [utilizator] i-a raspuns lui kitto

   Sunt niste excroci, in frunte cu Simion! Stiti cum iau adeziunile, prin siretlicuri si tupeu. Au creat in Messenger niste comenzi, iti intra peste conversatiile tale, nu poti sa il inchizi. Te intreaba daca aderi la miscarea lui sau nu... Desi nu aderi sau il blochezi, primesti un mesaj de multumire ca ai aderat la AUR. Asa s-a laudat ca mii de oameni au aderat intr-o zi... dar poate prin aceeasi excrocherie. Ar trebui puricat un pic acest om pentru aceste fapte nelegale! Daca asa a inceput viata de politician romanul adevarat, inseamna ca cei care il sustin sunt asemenea lui...
 • +21 (45 voturi)    
  Medicamenteeeee! (Luni, 7 decembrie 2020, 12:43)

  mos ion roata [utilizator]

  Din pacate plante medicinale nu s-au descoperit pentru calmarea acestor personaje..
 • +14 (32 voturi)    
  nu am auzit (Luni, 7 decembrie 2020, 12:49)

  dcotoara9 [utilizator]

  de nimeni din acest partid dar nu vad in prioritati ceva legat de eduatie sau infrastuctura care pot duce la POZIȚIONAREA ROMÂNIEI CA LIDER AL EUROPEI CENTRALE ȘI DE EST ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.

  Sper sa mi se para doar ca vor face o mega alinata cu PSD!
  DOAMNEle ajuta tot timpul!
  • -10 (20 voturi)    
   e de bine (Luni, 7 decembrie 2020, 14:37)

   traianw [utilizator] i-a raspuns lui dcotoara9

   faptul ca nu sunt personaje deja cunoscute public, e de bine. Tot ceea ce este promovat public este deja expirat.
   • +1 (1 vot)    
    acum au si personaje publice (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:58)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui traianw

    deci conform logicii tale sunt deja expirati :D
    • +2 (2 voturi)    
     xzxzxzx (Marţi, 8 decembrie 2020, 19:24)

     solar [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     Stie cineva dintre comentatorii care se înghesuie la comentat , cine este SORIN LAVRIC ? Si alții . destul de cunoscuți (pentru unii doar ) NICI UNUL ! Dar vor a avea ocazia să afle cît de curînd .. După aceea ...se vor apuca cu măinle de cap si vor constata la grămadă că sunt depășiți de ...evenimente, de idei, de politichii și multe altele. Abia aștept să apară deputații și senatorii AUR pe ... piață parlamentară . După care să ne tinem bine... pe picioare.
     • -2 (2 voturi)    
      zxzxzxz (Marţi, 8 decembrie 2020, 21:12)

      solar [utilizator] i-a raspuns lui solar

      Hello boys ! Cum așa ? Niciun ...vot minus , colea ?:
  • +1 (1 vot)    
   nu intelegi (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:57)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dcotoara9

   ei nu au nimic... vor doar sa latre in parlament din opozitie (au zis ca nu vor la guvernare). ei stiu ca nu au cum sa faca ceea ce zic

   si eu pot spune ca vreau sa fac o firma care se bate cu... google sa zicem... daca nu spun cum, de unde bani, care sunt pasii nu inseamna nimic, doar o minciuna aruncata ca sa pacalesc niste fraieri!
 • +7 (33 voturi)    
  Ideea e ca au gasit sustinere de au atatea voturi (Luni, 7 decembrie 2020, 13:13)

  Miky60 [utilizator]

  Ok, sunt platiti de rusi sau cine i-o plati. Ideea e ca oricate fonduri ar avea, daca nu gaseau si public care sa ii sustina, nu prindeau parlamentul. Daca ne uitam doar dupa fonduri, pai PNL trebuia sa ia 90% din voturi, dar au luat doar 25%.
  Deci in popor sunt 10% nationalisti, crestini fanatici, familisti traditionali, doritori de unire cu Moldova care i-au votat.
  PS Cam bipolar programul: sunt anti-globalizare, anti-progresism, dar sunt pro-NATO si pro-UE (chiar au stelele UE pe emblema). Daca nu e si asta un bipolarism...
  • +6 (12 voturi)    
   Hmm (Luni, 7 decembrie 2020, 14:24)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   cam putine stelute.
   Poate e alta uniune
  • -4 (14 voturi)    
   Contradictie (Luni, 7 decembrie 2020, 14:39)

   traianw [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Nu e deloc o contradictie. daca NATO si UE isi mentin statutul si modul de actiune actual, nu se ajunge la globalizare.
   • +5 (5 voturi)    
    globalizarea (Marţi, 8 decembrie 2020, 13:54)

    freerider [utilizator] i-a raspuns lui traianw

    globalizarea nu e un lucru care se face sau nu in functie de dorinta unuia sau altuia. globalizarea e o consecinta a dezvoltarii tehnologice a societatii umane. cand poti sa ajungi din europa in orice colt al lumii in cateva ore, iar informatia circula cu viteza luminii oriune pe glob, globalizarea e doar o chestiune de timp; ea poate fi doar intarziata prin legi, iar oameni care sa o faca se vor gasi, asa cum au fost oameni care sau opus trecerii de la caruta la automobil sau de la lumanare la becul electric; la aceste legi se va renunta cand cei ce le vor aplica isi vor da seama ca tarile lor vor ramane in urma din punct de vedere tehnologic / nivel de trai
   • -1 (1 vot)    
    globalizarea este deja (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:59)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui traianw

    sau tu vorbesti de pe un mobil/PC facut in romania si nu stiu eu?!
  • +5 (23 voturi)    
   Platiti doar ? (Luni, 7 decembrie 2020, 16:00)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Mare parte din ei au nume rusesti. Probabil ca e coada la Evidenta Populatiei la schimbat numele din rusesti in romanesti, dar cu pandemia asta, nu au reusit pana inainte de alegeri. Probabil ca astia au venit cate 2 intr-o masina Lada, ca in decembrie '89.
   Totusi, parca suntem in anii '50 cand jumatate din proletarii cinstiti de la PCR erau de fapt rusi cu numele schimbate.

   Vorba' lui Mark Twain, istoria nu se repeta, dar rimeaza. Mai ales cand e ajutata de niste decerebrati cu drept de vot. Ar fi hilar daca nu ar fi trist sa vezi tricolorul pe niste grumazuri de celoveci ca aceasta, care au si nesimtirea sa ne strige "romanii mei iubiti". Pasol na turbinca, vidma !

   Cat despre BOR se stie ca isi iau lumina de la rasarit se potrivesc de minune cele doua forme fara fond.
  • +1 (9 voturi)    
   Da nu (Luni, 7 decembrie 2020, 17:12)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Nu sunt 10% din ăia în popor, sunt 3%...
   • -2 (8 voturi)    
    Stai linistit, ca mai sunt. (Luni, 7 decembrie 2020, 21:10)

    Teszzt [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    Numai ca nu au mers la vot.

    Bineinteles ca nu toti cei care au votat cu AUR sunt fanatici. Omul vorbeste pe limba omului simplu la prima vedere, daca nu te uiti foarte atent...
  • +3 (9 voturi)    
   nu sunt chiar atat de multe voturile (Luni, 7 decembrie 2020, 21:11)

   Glorfindel [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Deci in popor nu sunt 10% nationalisti, crestini fanatici, etc. Poporul nu e format doar din cei care au mers la vot. 70% nu s-au regasit in niciun partid de pe listele de vot. AUR a luat 8,7% de la cei 30% care s-au prezentat la vot. Asa ca raportat la "popor" doar 2,6% i-au sustinut.
   • -2 (14 voturi)    
    de ce creştini "fanatici"? (Luni, 7 decembrie 2020, 22:00)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Glorfindel

    pt. că preferă tradiţia stămoşească unor curente dubioase şi nocive de import denumite ipocrit "progresiste"???
    • +4 (4 voturi)    
     stramoseasca?! (Marţi, 8 decembrie 2020, 16:03)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

     dacii nu erau crestini, sa stii!

     si crestini fanatici pentru ca sunt fanatici... vor sa fim stat teocratic (putere si bani mai multi pt biserica) etc etc.... ateii "ie" rai s.a.m.d.
   • +2 (2 voturi)    
    Adica si USR e doar 4% din popor? (Marţi, 8 decembrie 2020, 14:35)

    Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Glorfindel

    Daca mergem pe aceeasi logica..
    • 0 (2 voturi)    
     si (Marţi, 8 decembrie 2020, 16:04)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

     pnl 5% si psd 6%

     d c n zici si de ele?!
   • 0 (2 voturi)    
    fals (Marţi, 8 decembrie 2020, 16:02)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Glorfindel

    70% nu au venit la vot pentru ca:

    - le-a fost frica de pandemie
    - au fost bolnavi
    - erau plecati din tara (tu chiar crezi ca in romania sunt ACUM 18 mil cu drept de vot)?!
    - nu au putut sa fie in localitatea de resedinta
    - nu s-au regasit in nici un partid
    - nu au speranta ca votul poate schimba ceva
    - nu au avut chef
    - "toti sunt la fel"
    etc

    hai sa nu simplificam cu ori e alba ori e neagra!
  • +1 (1 vot)    
   sunt de fapt 10% din 30% care s-au (Marţi, 8 decembrie 2020, 20:24)

   ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   ostenit sa iasa la vot....ieseau mai multi la vot, scadeau procentele AUR si PSD. Alegatorii lor sunt disciplinati si ies cu totii la vot spre deosebire de ceilalti
 • -15 (51 voturi)    
  Continuarea arogantei progresiste (Luni, 7 decembrie 2020, 13:29)

  cinevatus [utilizator]

  Hotnews%co. din tabara care in general este sub umbrela progresista, isi continua aroganta si dupa ce, e clar, progresismul a fost respins in Romania ca urmare a scorului slab obtinut de USR.

  Nu cunosc bine AUR dar sa vii si sa etichetezi imediat un partid cu scop vadit denigrator este josnic.

  Ma mir ca nu ati pus si eticheta "extremist", "ultra-ultra-conservator" si altele.

  Continuati asa.
  • +2 (4 voturi)    
   tovarase (Marţi, 8 decembrie 2020, 16:07)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cinevatus

   aur are mai putin ca usr...
   cum plm a fost respins progresismul ?!

   nu stiu d c imi bat capul tu esti d-ala cu "ateii ie satanisti" la pariu!

   mai baiete dar ei au spus ca sunt conservatori...
   si extremisti se vede cin ce zic ca vor sa faca... nimeni nu o sa recunoasca a e "Extremist" nici hitler nu se credea extremist
 • +11 (29 voturi)    
  Da (Luni, 7 decembrie 2020, 13:42)

  TheFreeOne [utilizator]

  Santem daci adevarati.
  Si daca mai santem si tari in claxon(microfon, portavoce etc)...

  Asta zici ca e Veorica Dansatoarea cand striga la Iohannis sa iasa afara... si la Tzuckerberg sa ii dea vizualizarile inapoi :)
  • +4 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 decembrie 2020, 14:30)

   [anonim] i-a raspuns lui TheFreeOne

  • +6 (8 voturi)    
   Cu scuze pentru interventie (Luni, 7 decembrie 2020, 14:34)

   Malone_M [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

   Dar daca tot facem misto, sa-l facem aferent, corespunzator, corect si complet definit: Floricica dansatoarea, nu Veorica.
   • +3 (5 voturi)    
    Ai dreptate (Luni, 7 decembrie 2020, 23:29)

    TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui Malone_M

    M-am incurcat in termeni, dar, fara sa vreau, am impuscat 2-3 nulitati dintr-o lovitura :)

    Btw, pana si google e putin confuz (google images: "veorica dansatoarea").
 • -13 (17 voturi)    
  Traiasca Partidul Romania Mare (Luni, 7 decembrie 2020, 13:52)

  pmct [utilizator]

  Traiasca Partidul Romania Mare care vine la guvernare
 • -1 (17 voturi)    
  Tot e bine (Luni, 7 decembrie 2020, 14:10)

  consumator2 [utilizator]

  Daca a intrat udmr, de ce nu si aur? Amandoua asa-zisele partide nu au ce cauta in viata politica, dar AUR exista datorita UDMR.
  • 0 (0 voturi)    
   aur (Marţi, 8 decembrie 2020, 16:07)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui consumator2

   a zis ca nu vrea la guvernare cu nimeni
 • +8 (26 voturi)    
  ALIANTA EVULUI MEDIU (Luni, 7 decembrie 2020, 14:24)

  Divergent [utilizator]

  BINE ATI REVENIT IN EVUL MEDIU TIMPURIU? Asa-i ca va era dor, dragi romani? Daca nu va place evul mediu, atunci de ce n-ati mers in numar suficient la vot?
  • +3 (15 voturi)    
   Interesant (Luni, 7 decembrie 2020, 15:24)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

   tot citesc cum cei care au stat acasa ar fi votat "inteligent"

   Ma indoiesc ca era mare diferenta.
  • +3 (7 voturi)    
   Evul Mediu e mic copil pe langa EVUL MEDIA (Luni, 7 decembrie 2020, 19:00)

   marx7 [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

   Evul Mediu e mic copil pe langa EVUL MEDIA
 • +15 (27 voturi)    
  CU A.U.R LA CONDUCERE... (Luni, 7 decembrie 2020, 14:26)

  Divergent [utilizator]

  ...nu mai avem nevoie de autostrazi si cai ferate moderne pt ca avem TUNELUL DACIC DE PE SUB BUCEGI!
 • 0 (10 voturi)    
  Deci... (Luni, 7 decembrie 2020, 15:59)

  Elsil [utilizator]

  Exact ce ne trebuia! Mot la basca! Ce oameni...ce caractere...
 • +7 (9 voturi)    
  Despre Francisc Toba (Luni, 7 decembrie 2020, 16:13)

  ionchi [utilizator]

  Descrierea facuta candidatului securist Francisc Toba este incompleta. A se studia dosarul revolutiei de la Sibiu si marturiile rudelor victimelor
 • +3 (11 voturi)    
  nu este nicio surpriză (Luni, 7 decembrie 2020, 21:55)

  hdd [utilizator]

  cel puțin pentru mine.
  Aș fi fost surprins dacă, în urma pandemiei, nu ar fi apărut un astfel de personaj:

  - spune orice pentru a fi ales

  - nu are identitate și ideologie ci este flexibil, urmărește exclusiv puterea, fiind capabil să oscileze amețitor între idei diametral opuse

  - se concentrează întâi pe un segment extrem de înverșunat, care reprezintă votanții "core"

  - pasul următor este să dilueze ușor mesajul, să aibă priză mai mare și să capete tracțiune. Extrem de puțini din votanții "core" vor părăsi proiectul, dezamăgiți că nu e suficient de dur, dar în final popularitatea va fi în creștere

  - lovește egal în toate forțele existente pentru că, în esență este un proiect ce urmărește acapararea totalitară a puterii și modificarea regulilor în interes propriu, oligarhic

  Acest lucru a fost făcut de Hitler într-o Germanie în criză.
  De Stalin, într-un URSS în colaps.
  Dar primul, a fost Napoleon, în 1848, primul președinte al celei de-a doua republici franceze.

  Deci putem spune că scenariul este vechi de sute de ani. Dar funcționează.

  Am spus asta acum 6 luni, nu ascultă nimeni.

  Ce este mult mai grav, e că avem personaje contemporane:
  - Viktor Orban
  - Erdogan
  - Putin
  Și liderul AUR râvnește spre același statut.
  Dacă nu vom acționa și vom continua să nu mergem la vot, acest lucru se va întâmpla.

  Trebuie să înțelegem că dispariția PRM-ului a lăsat liberă această nișă, de veșnici opozanți.
  Am uitat cum în 2000 românii avut de ales între Iliescu și Vadim Tudor.

  Sunt convins că la următoarele alegeri, acest personaj venit de nicăieri va intra în turul 2 de scrutin pentru președinție.

  Poziția actuală, de opoziție totală, este cea mai convenabilă pentru un partid politic.
  De aici, poate doar să crească. Momentan îi lipsește sprijinul politic local. Nu are primari și consilii locale, județene. Dar veți vedea că acest lucru se va schimba.

  Fenomenul a început și mai poate fi oprit.
  Diminuarea impactului poate fi făcută doar prin vot masiv.
  • 0 (0 voturi)    
   sunt de acord cu logica ta (Marţi, 8 decembrie 2020, 16:10)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui hdd

   dar considr ca este total gresita concluzia

   da AUR asta vrea, dar am dubii EXTREM de mari ca e capabil sa si obtina asta !
 • +4 (4 voturi)    
  E clar! (Marţi, 8 decembrie 2020, 12:38)

  Brutus2 [utilizator]

  Pentru necunoscatori, asa a inceput si NSDAP.... jucati-va in photoshop si desenati-i lui Sosoanca o mustata sub nas si apoi imaginati-va cu cine seamana in discurs.... doar un mic exercitiu, atat!
  • 0 (0 voturi)    
   mai (Marţi, 8 decembrie 2020, 16:11)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Brutus2

   au ceva in comun: sexul, nebunia si probabil ambitiile....
   dar hitler mai avea ceva in plus... printre altele carisma.
   aur nu are nici o sansa !
 • +4 (6 voturi)    
  Libertate religioasă... (Marţi, 8 decembrie 2020, 13:36)

  blanc10 [utilizator]

  DAR „ateismul este o rătăcire...”

  Egalitate în fața legii și de șanse DAR Căsătoria nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie

  Mda, un program cu adevărat „coerent” :))

  Așa a început și Hitler.
  • 0 (0 voturi)    
   la taifas cu marele Puric.. (Miercuri, 9 decembrie 2020, 12:01)

   mgexpert [utilizator] i-a raspuns lui blanc10

   L-am văzut pe ultras-ul Simion(pe pagina lui de feis) mimând o conversație cu neînțelesul Puric. De fapt a fost un monolog al celui care bate câmpii, de ani buni, cu rasa pură română pusă în pericol de tot restul lumii. Cam ca propaganda cu rasa ariană.
 • +1 (1 vot)    
  partidul AUR (Marţi, 8 decembrie 2020, 15:48)

  liviu_ [utilizator]

  vrea pensii speciale si ATAT

  nu vor la guvernare cu nimeni! pai atunci d c avi vrut in parlament ma? doar pt bani?!

  also un partid care nu e la guvernare si nu vrea la guvernare este irelevant!
  ei spera ca stand cu capul in nisip o sa creasca in sondaje, dupa principiul: "cine nu munceste, nu greseste"

  also programul AUR este plin de extremism si contradictii! PRM era bun fata de astia!
  • 0 (0 voturi)    
   pensionarii cu fața la perete.. (Miercuri, 9 decembrie 2020, 12:06)

   mgexpert [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ..Problema lor e că nu vrea nimeni cu ei.. S-au trezit parașutați în spatele inamicului. Vor face, probabil, scandal marca Vadim și cam atât..


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by