Comuna Ripiceni din judeţul Botoşani a înregistrat un record negativ de prezenţă la vot la alegerile parlamentare de duminică, în condiţiile în care doar 11,9% dintre cetăţenii cu drept de vot din această unitate administrativ- teritorială s-au prezentat la urne, transmite Agerpres.

Alegeri 2021Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, pe listele electorale permanente din Ripiceni au fost înscrise 4.050 persoane, însă dintre acestea doar 482 şi-au exprimat dreptul de vot.

La nivelul comunei Ripiceni au fost constituite trei secţii de votare, iar într-una dintre ele, Secţia de votare 348, prezenţa la urne a fost de doar 7,36%.

Ripiceni este una dintre comunele din judeţul Botoşani în care populaţia a înregistrat, în ultimii patru ani, o creştere semnificativă, ca urmare a înregistrării unui număr mare de cetăţeni moldoveni care şi-au stabilit domiciliile pe raza acestor localităţi în scopul obţinerii cetăţeniei române. Spre exemplu, la Ripiceni populaţia a crescut de la 2.071 în 2016 la 4.764 în 2020.

La nivelul judeţului Botoşani prezenţa la urne la alegerile legislative de duminică a fost de 28,98%.