Liderul UDMR, Kelemen Hunor, se declară mulţumit de scorul electoral obţinut de formaţiunea sa şi spune că prioritatea este formarea unui guvern de centru-dreapta, care să pregătească repede bugetul pe anul viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pot să vă spun ceea ce am mai spus, nu numai în campania electorală, că România ar avea nevoie - şi din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit - de un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru dreapta", a spus Kelemen Hunor, după anunţarea rezultatelor exit poll.

El a spus că încă nu a avut vreo solicitare din partea vreunui partid, dar că viitorul guvern ar trebui să aibă o susţinere parlamentară de cel puţin 60%.

Potrivit preşedintelui UDMR, noul guvern ar trebui să fie format cât mai repede, astfel încât până la sfârşitul anului să fie adoptată legea bugetului pe 2021.

"Primul pas care trebuie făcut imediat după 20 decembrie este să găsim un guvern cu o stabilitate politică şi să-l susţinem, dacă este posibil, un guvern care foarte repede, între Crăciun şi Anul Nou, va da o lege a bugetului pentru 2021, fiindcă este legea cea mai importantă care trebuie votată de noul parlament. Să avem un buget, fiindcă aşteptările sunt mari, uriaşe, mai ales în zona de sănătate, educaţie şi în ceea ce priveşte securitatea, siguranţa locurilor de muncă, o creştere economică, creşterea investiţiilor şi sustenabilitate, predictibilitate fiscală şi economică", a mai spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

PSD a obţinut la Senat 30,6% dintre voturile exprimate la nivel naţional la alegerile parlamentare de duminică şi la Camera Deputaţilor - 30,5% , iar PNL a obţinut la Senat 29,1% şi la Camera Deputaţilor - 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor.