Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, spune că dacă rezultatele date de exit-poll pentru alegerile parlamentare 2020 se mențin, este clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid și că va fi un guvern de coaliție. "Nu intenționăm să negociem cu PSD o majoritate", a spus Cioloș imediat după rezultatele exit-poll.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a spus că USR-PLUS este pregătită să îşi asume guvernarea şi că exclude negocieri cu PSD pentru constituirea unei majorităţi.

  • “Vom începe aceste discuţii pornind de la obiectivele de guvernare şi abia apoi putem discuta celelalte detalii. USR-PLUS este pregătit să poarte discuţii cu acele partide politice care vor o guvernare onestă şi competentă şi este clar că USR-PLUS nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare. Credem că putem construi o astfel de majoritate reformistă şi de modernizare a României cu forţe politice care au astfel de obiective în programul de guvernare”, a mai spus Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, negocierile nu vor fi "pe repede înainte", deoarece trebuie stabilite "foarte clar" reformele pentru următorii patru ani.

Întrebat dacă este mulţumit de rezultat, în condițiile în care USR-PLUS spera să obţină aproximativ 20% dintre voturi, Cioloş a invocat prezența scăzută: "Nu ne-am aşteptat nici la această prezenţă scăzută la vot şi, în aceste condiţii speciale, luăm rezultatul aşa cum este. Pentru USR PLUS este o evoluţie semnificativă. Am dublat, practic, prezenţa în Parlament. USR PLUS va fi de data asta nu doar principala forţă de opoziţie, care face agenda în Parlament, dar USR PLUS, aşa cum arată lucrurile acum, e partidul care va determina agenda viitorului guvern. Şi acea agendă va fi una modernizatoare, în mod clar".