Premierul Ludovic Orban face apel la români să meargă la vot la alegerile parlamentare 2020, spunând că nu trebuie repetată greșeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetățenii cu drept de vot nu au participat la vot. La ora 18.00, prezența la urne era de 27, 92%, iar dacă acest trend se menține până la închiderea urnelor alegerile parlamentare din acest an vor fi cele cu cea mai scăzută prezență din ultimii 31 de ani.

Ludovic Orban Foto: Guvernul Romaniei
  • "Dragi români, în urmă cu patru ani, prezența scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. Un Parlament care a subminat statul de drept și instituțiile democratice. Un Parlament care a deteriorat imaginea României la nivel internațional. Un Parlament care a produs guverne împotriva cărora s-a ieșit în stradă. Un Parlament care a dus țara din criză în criză și a lăsat-o vulnerabilă în fața pandemiei", a transmis Orban pe Facebook.

El le transmite românilor să nu repete greșeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetățenii cu drept de vot nu au participat la alegeri, pentru că următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secțiuni cât mai largi din societate, iar acest lucru nu va fi posibil fără o participare mai numeroasă la vot.

  • "Dragi români, mai sunt peste trei ore până la închiderea secțiilor, timp suficient pentru a vă exprima dreptul fundamental de a vota. Vor urma patru ani fără alegeri. Patru ani în care este mai important ca niciodată să avem un Parlament responsabil și un Guvern competent la conducerea României. Avem de valorificat oportunități fără precedent în istoria noastră recentă. Nu ratați șansa de a decide viitorul României.
  • Votul dumneavoastră de astăzi va face diferența dintre o Românie respectată la nivel internațional și una izolată. Dintre o Românie care își respectă cetățenii și una care îi alungă peste hotare. Dintre o Românie dezvoltată, modernă și încrezătoare în forțele sale și una coruptă, săracă și lipsită de perspectivă", adaugă Orban.