Alianţa USR-PLUS spune că, la cum arată cifrele la nouă ore de la deschiderea urnelor în ţară, ”riscăm să avem în următorii patru ani Parlamentul cu cea mai scăzută legitimitate”. Formaţiunea face un apel la oameni să meargă la vot, în condițiile prezenței foarte scăzute la urne. Și Dan Barna, aflat în izolare din cauza COVID-19 a făcut un apel la români să meargă să voteze. La acestă oră, prezența la alegerile parlamentare 2020 era de 28,11 %.

HotNews.roFoto: Hotnews

”La cum arată cifrele la nouă ore de la deschiderea urnelor în ţară, riscăm să avem în următorii patru ani Parlamentul cu cea mai scăzută legitimitate. Aceasta, deşi miza este una uriaşă: alegerile de azi determină atât componenţa Legislativului, cât şi a viitorului Guvern. Şi, implicit, cum va fi viaţa în România în următorii ani. Vrem o ţară ca afară sau una din care tot mai mulţi români pleacă? Vrem un trai decent în propria ţară şi trimitem în Parlament oameni capabili să atingă acest obiectiv sau îi lăsăm pe aceiaşi politicieni să ne decidă soarta?”, este mesajul transmis, duminică, de USR-PLUS, potrivit News.ro.

Alianța face apel către români să meargă la vot: ”Luaţi cartea de identitate, masca, gelul dezinfectant şi pixul şi daţi o fugă până la secţia de votare. Miza este prea mare pentru a sta acasă”.

Şi Dan Barna, liderul USR, aflat în izolare la domiciliu, îi îndeamnă pe oameni să meargă la vot și să își sune rudele și cunoscuții să îi mobilizeze.

"Dacă nu ați apucat să votați, mergeți și votați. E un moment în care putem decide cum va arăta și guvernul, și Parlamentul (...). Puteți schimba drama aceasta pe care o trăim de 30 de ani. Dați-vă o șansă (...) chiar putem așeza românia pe o direcție mai bună", a transmis Barna într-un mesaj video postat pe Facebook.

Dan Barna, primul pe lista pentru Camera Deputaţilor la Sibiu, nu poate vota. El are COVID-19, fiind izolat în Bucureşti, iar domiciliul său este în Sibiu.