Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă cu primarul general, Nicușor Dan, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Nicusor Dan, la CotroceniFoto: Hotnews

Șeful statului a declarat la final că a vorbit despre problemele și soluțiile pentru București și a apreciat planurile lui Nicușor Dan în acest sens. .

„E evident că unele probleme pot fi soluționate de București dacă se folosesc bani europeni. Am abordat și chestiuni pe care Bucureștiul singur nu le poate rezolva: termoficarea și autostrada de centură”, a spus Iohannis, precizând că în aceste cazuri este nevoie de sprijin de la Guvern..

Întâlnirea vine în contextul alegerilor de duminică, a crizei coronavirusului, dar și al mai multor probleme semnalate în București privind alimentarea cu agent termic care au afectat spitale COVID.

În cursul zilei de sâmbătă, Iohannis va avea și o întâlnire cu voluntarii SMURD şi studenţi medicinişti voluntari (ora 17:00 - Detaşamentul de Pompieri "Mihai Vodă", Bucureşti). La finalul întâlnirii, preşedintele va susţine o declaraţie de presă.