​​Cristi Berea, candidatul de pe locul doi pe lista USR PLUS Iași pentru Senat, a făcut parte la începutul anilor 2000 din Noua Dreaptă, partid extremist-naționalist. Contactat de HotNews.ro, Berea a declarat că la vremea respectivă Noua Dreaptă era doar ONG, iar la Iași era doar el împreună cu un prieten.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Aveam 15 ani. A fost o copilărie, nu aveam nicio funcție de conducere. La Iași, eram eu și un prieten. Ședințele le făceam la biliard, jucam la fisă, că nu aveam bani să închiriem masa o oră. A fost o copilărie. Nu știam ce ideologie au. Văzusem că fac tabere și construiesc case pentru bătrâni. Am încheiat subiectul în câteva luni, mi-am dat seama că sunt chestiuni aberante. A fost un teribilism de copil”, a spus Berea.

Într-un material din Ziarul de Iași, din 2003, Cristi Berea este citat ca vicepreședinte al „Noua Dreaptă” care protesta față de o întrunire a mormonilor. Candidatul USR PLUS spune că nu a avut nicio funcție de conducere pentru că nici nu avea cum fiind minor la vremea respectivă.