PNL înregistrează acum 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de scorul de 32,6% cu care era cotat în octombrie și față de cel de 34,7% din septembrie, potrivit ultimului sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Sondaj IMAS - Europa FMFoto: Europa FM

PSD se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creștere față de luna anterioară. În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.

USR Plus este cotat acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4%.

Pro România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

ALDE este, de asemenea, în acest sondaj, cu 3,3%, față de 2,5% cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.