Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu a primit la promulgare legea modificată de PSD care prevede redeschiderea piețelor. În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe Iohannis că "minte din nou”, pentru că actul normativ ar fi fost trimis la promulgare de aproape 20 de zile.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

Președintele a fost întrebat luni, de un jurnalist, dacă va promulga legea privind redeschiderea piețelor. "Legea privind redeschiderea piețelor nu a ajuns la mine”, a răspuns Iohannis.

Liderul PSD a reacționat acuzându-l pe șeful statului că minte.

  • "Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea piețelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele!!!", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a postat și un link cu site-ul Camerei Deputaților și o captură cu fișa legii, care arată că actul normativ a fost trimis la promulgare în 12 noiembrie.

În 10 noiembrie, în plină campanie electorală, PSD a modificat propunerile luate de către Guvern privind pandemia de COVID-19. Astfel, PSD a reușit să adopte în plenul Camerei Deputaților un amendament potrivit căruia piețele care se află în spații închise pot să-și desfășoare activitatea pe durata stării de alertă. De precizat este că și liberalii au votat propunerea în comisia de specialitate, dar în plen s-au abținut.

Modificarea a fost votată după ce Guvernul adoptase cu câteva zile înainte o hotărâre de guvern care prevede ca piețele în spațiile închise să nu funcționeze în perioada stării de alertă.