Liberalii braşoveni i-au transmis, sâmbătă, o scrisoare deschisă primarului municipiului Braşov, Allen Coliban (USR-PLUS), în care îi propun acestuia să "se aşeze la aceeaşi masă" pentru a realiza "o bună guvernare" la nivel local şi îi solicită să sprijine un proiect de plantare a 100.000 de arbori în oraş, în primăvara anului viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu este prima oară când PNL întinde mâna alianţei USR-PLUS pentru a-i chema pe toţi cei care s-au opus guvernării dezastruoase PSD să vină şi să pună mâna pentru a reconstrui România. Dar întotdeauna ne-am lovit de calcule politice: că nu ar fi bine ca USR-PLUS să facă asta, că e greu la guvernare, că ar fi bine să nu ne aşezăm la masă, că e mai convenabil din punct de vedere electoral ca USR-PLUS să facă scandal. Stimate domnule Allen Coliban, dacă nu aţi remarcat, în ultimele săptămâni ne-am preocupat să găsim soluţii, să dezbatem programe de guvernare şi idei de dezvoltare. Românii, braşovenii, au nevoie de soluţii", se arată în scrisoarea deschisă, semnată "echipa PNL Braşov".

Liberalii braşoveni îi transmit edilului că trebuie să aibă înţelepciunea şi priceperea să se aşeze la aceeaşi masă cu ei, menţionând că "n-au intrat în hora discuţiilor despre diplome şi alte mici inconveniente care s-au tot vehiculat".

"Nu ne-am cramponat de şicane electorale, n-am intrat în hora discuţiilor despre diplome şi alte mici inconveniente care s-au tot vehiculat, că nu ne face cinste să plecăm urechea la tot felul de lucruri prea puţin semnificative. Important pentru noi este să le oferim oamenilor certitudini, să le arătăm braşovenilor că ştim exact ce avem de făcut, astfel încât ziua de mâine să fie puţin mai bună şi viitorul să fie mai sigur", a arătat sursa citată.

De asemenea, primarul Coliban este invitat să participe la acţiunea de plantare a 100.000 de arbori, un proiect pe care consilierii liberali îl vor propune spre aprobare forului local într-o şedinţă viitoare.

"Vă rog să primiţi cu această scrisoare o ramură simbolică pentru buna colaborare, de care oamenii depind pentru dezvoltare. La primăvară, sunteţi invitat de onoare la acţiunea noastră de plantare a 100.000 de arbori, acţiune care are şansa să crească odată cu încrederea noastră într-un parteneriat de bună credinţă, în care ambii parteneri trag pentru acelaşi obiectiv - bine celor care şi-au pus speranţele în noi. Ştim că veţi găsi puterea de a răspunde aşteptărilor celor care, cu toată încrederea, v-au votat. Ştim că iubiţi Braşovul şi mai ştim cu siguranţă că nu sunteţi singurul", se arată în documentul transmis de liberalii braşoveni.

Conform unei informări, la iniţiativa liderului PNL Braşov, Adrian Ioan Veştea, consilierii PNL vor propune un proiect numit generic "Copacul familiei mele", în cadrul căruia vor fi plantaţi peste 100.000 de copaci, astfel încât fiecare familie din municipiul Braşov să aibă propriul copac, identificat printr-o plăcuţă cu numele familiei care-l plantează.

"Va fi cea mai amplă acţiune prin care să atragem atenţia asupra problemelor de mediu şi vrem ca fiecare braşovean să fie implicat în construirea Braşovului verde. (...)Vrem să implicăm fiecare gospodărie într-un mod organizat, planificat, astfel încât fiecare să ştie exact ziua şi locul unde se va planta simbolul familiei lor. În loc să vorbim despre defrişări închipuite, mai bine plantăm. În loc să avem discuţii inutile despre copaci pe care nu i-a tăiat nimeni, mai bine să facem din mediul curat o certitudine. În prezent, nu ne luptăm doar cu poluarea mediului, ci şi cu poluarea cauzată de manipulare şi amatorism. Invităm colegii USR din Consiliul Local şi pe primarul Braşovului să susţină acest proiect, astfel încât să dăm dovada unui parteneriat veritabil pentru un Braşov verde", a precizat PNL Braşov.