Cîțu: Voi propune reducerea semnificativă a subvențiilor pentru partide. Așa se fac economii la buget, nu prin pseudo-demisii
”Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin tăierea cu un procent SEMNIFICATIV a subvenției pentru partidele politice și în 2021. În 2020, deși an electoral, am tăiat subvenția pentru partidele politice cu 30%. Marcel Ciolacu, așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României”, a scris Cîțu pe Facebook.
Potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, aceasta a virat, în prima decadă a lunii noiembrie subvenții de 23 de milioane de lei către partidele politice, cele mai mari sume fiind încasate de PSD - 10,4 milioane lei, PNL - 6,5 milioane lei și USR - 2,2 milioane lei.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
De frica acelui DNA au aceptat PSD si PNL sa fie finantate de la buget, transparent, partidele. Le era frica sa nu ii prinda DNA-ul cu sacosele de bani in sediu.
Acum s-au mai relaxat, pot sa revina la vechiul sistem, in care oamenii de afaceri daedea bani de campanie la negru pe promisiunea contractelor sigure venite de la stat.
P.S. Idea finantarii partidelor de la stat e buna, chiar daca unora nu le pare. Pentru ca e ban public si se poate verifica pana la fiecare leu cum si pe ce i-ai cheltuit. E o cheltuiala, dar e o cheltuiala buna pentru mersul democratiei din tara. Trezorierul sef al PSD e in puscarie tocmai pentru ca s-au putut verifica acele sume de bani.
Alternativa am vazut-o: milioane si milioane de bani negri, sponzori care nu se vad, contracte cu dedicatie dupa alegeri pentru acei sponzori.
Vedeti de ce Nastase sau Udrea au ajuns in puscarie
Pai noi vorbim aici despre 5 milioane de euro care merg la partide. Mult, stiu. Pentru o persoana normala e mult. Ideea a fost ca daca partidele sunt finantate de la buget nu mai sunt finantate din surse private si atunci nu mai au "obligatii" fata de firme, sponsori etc.
Dar domnul Citu are pe mana o economie de 223 miliarde de euro, respectiv, la 27% grad de colectare in PIB, un buget de 60 miliarde de euro. 5 milioane din 60 de miliarde sunt 0,01%.
Cresterea gradului de colectare cu 1% din PIB aduce 2,23 Miliarde de euro in plus la buget. Despre asta nu il veti auzi vreodata vorbind pe domnul Citu decat cel mult la modul general.
Pensiile "speciale" ale parlamentarilor sunt o alta discutie ridicola si ii includ in sfera penibililor si pe Ciolacu si pe cei de la URSS+
De unde provine discutia despre pensiile speciale / banii alocati partidelor? E simplu ... romanii sunt ca indivizi foarte saraci si atunci e usor sa le iei ochii cu niste sume care lor, ca indivizi, li se par foarte mari. Prevalenta temelor minore face insa Romania sa se afunde mai rau in mocirla, in loc sa iasa din ea.
In privinta pensiilor nu e asa. Nu discutam strict de bani sau numai de banii pentru pensiile a 30 de parlamentari USR. Aici nu mai e o problema minora.
E vorba de un sistem de privilegii care creste si iar creste in privinta pensiilor, varstei de pensionare, a altor bonsuri si avantaje, a spitale cu dedicatie doar pentru unii si asa mai departe
Dincolo strict de suma de bani, risti sa ai probleme de fractura sociala intre marea masa si clasa politica.
Cand 85% din populatie a auzit de pensii speciale si le vrea desfiintate cam cu furie, atunci nu mai poti discuta de o problema minora. Situatia poate sa devina rapid albastra daca o tii tot asa.
Abordarea politicienilor pe tema asta e de prost gust penduland intre "sa le dam ca merita" (privilegii) si sa anulam tot ca sa aratam cat de virtuosi suntem (pedepsindu-i).
Celor 85% din populatie nu s-a ostenit nimeni sa le explice cum sta treaba cu adevarat. Pentru ca realitatea nu ii intereseaza pe politicieni ci doar modul cum pot folosi o stare de fapt ca arma politica si pentru a castiga niste voturi.
Nu degeaba isi pun ei directori si directorasi peste tot. Ca doar n-o fac pentru ca oamenii lor sunt mai capabili, mai competenti.
Daca isi imagineaza cineva ca PSD sta in 10 milioane de lei...
Aceste masuri trebuiau luate din prima zi de guvernare, asa cum ati promis.
Alegătorii care se vor simți reprezentați vor cotiza.
Astfel șefii partidelor care nu vor reprezenta pe nimeni vor trebui să se așeze pe gânduri în timp ce vor lucra,fiecare după competențele reale,de exemplu la privat.
Dacă din această cauză vom rămâne fără partide politice va trebui să ne mulțumim cu alternativa candidaților independenți, independenți care demonstrează de 30 de ani că se poate și așa.
În plus un independent poate fi abordat mai ușor decît unul care se simte obligat să răspundă doar celui care l-a pus pe listă (eventual contra cost) și se va simți mai obligat să pună urechea și mânuța pentru a face ceea ce le cer cei care l-au votat.
Cum 700+ de parlamentari nu au dovedit până acum că ar fi mai folositori țării decât 300 de independenți eu zic să încercăm și varianta asta.
Domnul Catu o da pe bani si pe economia, Cei de la USRPlus au demisionat ca sa dea un semnal catre societate si catre clasa politica, pentru a opri sistemul de privilegii care creste si nu se mai opreste.
Nu poti sa creezi in continuu cohorte de privilegiati, cu pensii speciale, cu salarii speciale cu diurne speciale, cu varste speciale de pensionare.
E o simpla problema de dreptate, de echitate sociala.
Domnul Catu a dat-o pe bani si ne-a promis ca o sa economiseasca el banii. Domnule Catu, va spun eu cum sa incepeti. Vorbiti la ANAF sa faca ceva cu cele 60 de milioane de euro pe care le are de luat de la Dan Voiculescu, in urma unei sentinte definitive.
Ce ziceti? Stiti ceva de milioanele alea? Ca sunteti de un an in functie.
Principiul contributivitatii nu exista pentru ca in cadrul legal pe ani foarte multi si in diferite profesii si categorii nu a exista asa ceva. E un cretinism sinistru.
E ca si cum acum am spune: "de maine trecem la sistem de pensii exclusiv privat". Cine are 64 de ani si nu a strans intr-un fond de pensii privat (pilonul III) poate sa moara ca nu ne intereseaza!
Cand isi face un test ?