Organizaţia Pro România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat, vineri, preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

„Sunt peste 400 de membri care până în acest moment şi-au depus adeziunea la PSD şi acest lucru nu poate decât să ne bucure extraordinar de mult. Nu este un lucru gândit pentru această campanie electorală, dimpotrivă, discuţiile au început imediat după alegerile locale, când, deşi am fost adversari politici, am constatat că au fost foarte multe proiecte pe care le-am promis împreună cetăţenilor Craiovei. Promisiunea mea este că proiectele Pro România făcute craiovenilor în campania electorală vor fi şi rezolvate în următorii patru ani”, a spus primarul Olguţa Vasilescu.

La rândul său, Cătălin Resceanu, fostul preşedinte al Pro România Craiova, a afirmat că organizaţia a trecut la PSD pentru că le-au promis oamenilor că vor ajuta Craiova să se dezvolte, să ajungă un oraş european.

„Am promis în campanie mai multe proiecte pentru smart city, pentru green city, un spital de pediatrie şi ne dorim ca împreună cu primarul Craiovei şi cu echipa de la primărie să implementăm aceste proiecte şi să ajutăm cu tot ce putem. Suntem o echipă de tineri, o echipă de profesionişti, avem în echipa noastră foarte mulţi IT-işti, ingineri, care pot duce acest oraş la un nivel cât mai dezvoltat”, a spus Resceanu.

Acesta a mai afirmat că membrii organizaţiei Pro România au decis să facă acest pas pentru că şi-au dat seama că singura modalitate prin care ar putea contribui la dezvoltarea oraşului ar fi să se alăture unui partid de stânga.

Despre o eventuală discuţie cu preşedintele Pro România Dolj, Florinel Stancu, Resceanu a afirmat: „Domnul Stancu are un singur interes - să ajungă deputat”.

Cătălin Resceanu a fost şi membru PNL şi a mai făcut parte din echipa Olguţei Vasilescu la Primăria Craiova în 2012, când aceasta a câştigat primul mandat candidând din partea USL.

UPDATE - Pro România Dolj: PSD Craiova s-a umplut de ridicol anunţând că a preluat 400 de membri Pro România

Conducerea Pro România Dolj susţine însă că filiala Craiova despre care preşedintele PSD Craiova, Olguţa Vasilescu, a afirmat vineri că a trecut la PSD, a fost dizolvată în urma rezultatului slab la alegerile locale.

„PSD Craiova se umple de ridicol dacă crede că PRO România Craiova înseamnă Cătălin Resceanu şi 11 membri daţi afară după alegerile locale. Având în vedere anunţul pompos făcut în această după-amiază de Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova, care s-a lăsat păcălită de o grupare de duzină dată afară din PRO România după ce a obţinut un rezultat nesatisfăcător la scrutinul local din 27 septembrie 2020, aducem câteva informaţii lămuritoare pentru alegători: 1) PRO România Craiova nu a avut niciodată 400 de membri activi; 2) Cătălin Resceanu nu este preşedintele PRO România Craiova; 3) După alegerile locale, Biroul Politic PRO România Craiova a fost dizolvat de către coordonatorul PRO România Dolj, iar noul coordonator al organizaţiei municipale este domnul Jan Nicola; 4) Nu este prima dată când lideri locali ai PSD anunţă transferuri în masă de la PRO România, care s-au dovedit nişte minciuni aruncate aiurea”, precizează conducerea Pro România Dolj, într-un comunicat de presă.