Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri seară, răspunzând unei întrebări, că s-ar vaccina public, "dacă asta ar ajuta".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Dacă se crede că asta ar ajuta, cu plăcere. Cum să nu? Eu sunt pentru vaccinare, dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare", a spus Iohannis în conferință de presă, întrebat dacă atunci când va exista un vaccin anti-COVID se va vaccina public, pentru a da încredere populației.

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, în cel mai fericit scenariu, primele doze de vaccin sunt așteptate în România în a doua jumătate a lunii decembrie, iar în scenariul pesimist, în lunile ianuarie-februarie și ar fi vorba în prima etapă despre cel puţin 2,4 milioane de doze.

"Din 1.200.000 de doze noi putem vaccina circa 600.000 de persoane. În acest moment, în sistemul medical sunt estimate circa 250.000 - 300.000 de persoane. Cu siguranţă noi vom acoperi mai mult decât personalul medical şi tot ce înseamnă personal auxiliar din domeniul sănătăţii şi domeniul asistenţei sociale şi foarte probabil vom începe şi campania de vaccinare pentru persoanele vulnerabile - vârstnici şi cei cu boli cronice, în paralel cu vaccinarea persoanelor care desfăşoară activităţi în infrastructura critică", a arătat medicul.