​Dan Barna nu crede în sinceritatea lui Marcel Ciolacu care și-a anunțat și el demisia din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială, susținând că l-ar fi crezut pentru gestul său dacă i-ar fi păsat „măcar o zi” în ultimii patru ani și ar fi vrut eliminarea privilegiilor pentru parlamentari.

Dan Barna în studioul HotNews.roFoto: Hotnews

„Am dat ieri anunțul la presă că ne vom da demisiile din Parlament și în următoarele 2 ore PSD și PNL au intrat în panică. Dl Ciolacu brusc a avut un atac de moralitate, dându-și demisia. Aproape l-aș fi crezut pentru gestul de aseară. Problema e că, deși și-a dat demisia și acum 4 ani alături de Dragnea, de atunci nu a contribuit nici măcar o dată la majoritatea care să elimine pensiile speciale. Dacă i-ar fi păsat ar fi găsit măcar o zi să voteze această inițiativă din 2017”, a spus liderul USR-PLUS la HotNews LIVE.

Barna a catalogat drept „fake news” faptul invocat de adversarii politici că există un blat între USR și PSD.

De asemenea, el a insistat că, potrivit legii, după ce și-au dat demisia înainte de expirarea mandatului, niciun parlamentar al USR nu va putea primi pensie specială.

„În viitoarea guvernare, din care e rezonaibil că USR, va face parte eliminarea pensiilor va fi o condiție pentru a face o majoritate. Eliminarea pensiilor speciale e un obiectiv din programul nostru de guvernare, pentru că generează o mare nedreptate”, a mai spus el.