Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că va convoca Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiția ca acești bani să fie folosiți pentru dublarea alocațiilor copiilor. Declarația lui Ciolacu apare în contextul în care PNL a solicitat convocarea unui plen comun pentru adoptarea proiectului de lege care abrogă pensiile speciale pentru parlamentari. În bătălia declarațiilor politice este de precizat că parlamentarii beneficiază de pensia specială doar dacă fac o cerere scrisă să o primească. Cu alte cuvinte, aceasta nu se acordă automat iar cei care doresc să nu o primească, pot să nu o ceară.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiția ca acești bani să fie folosiți pentru dublarea alocațiilor”, anunță Marcel Ciolacu.

Totodată, Ciolacu cere ca PNL și USR să nu mai chiulească și să deblocheze urgent activitatea Senatului. „Până atunci, tot ce fac se numește minciună și populism ieftin”, conchide social-democratul.

PNL a solicitat marţi convocarea Birourilor permanente pentru adoptarea proiectului de lege privind abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, care a susţinut că demisia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, din Camera Deputaţilor este "o cacealma".

De precizat este că subiectul electoral a fost relansat prin demsiile parlamentarilor USR.