Demisia lui Marcel Ciolacu din Parlament și cea a senatorilor și deputaților USR nu rezolvă problema pensiilor speciale, a declarat la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Singura soluție echitabilă și corectă dacă vrem să vorbim despre pensiile speciale este ștergerea, abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv pensiile magistraților și pensiile foștilor securiști, ofițerilor. Restul este un populism ieftin și nu rezolvă absolut nimic”, a spus

Kelemen Hunor.

”Trimiteți-i pe domnul Ciolacu și pe cei de la USR la doamna Violeta Alexandru, la Ministerul Muncii, să le explice cum se calculează pensiile. Deci ei nu renunță la nimic, așa cum nu a renunțat domnul Ciolacu nici acum patru ani la nimic, când și-a dat demisia cu o zi înainte de terminarea mandatului, nu va renunța nici acuma la nimic, nici el, nici cei de la USR”, a adăugat acesta.

Liderul UDMR spune care este ”singura soluție echitabilă” la problema pensiilor speciale: ”Noi când am propus ștergerea tuturor pensiilor, inclusiv ale magistraților și foștilor lucrători ai Securității, USR a votat împotrivă. Deci asta este singura soluție echitabilă și corectă, ștergem toate pensiile speciale și pensiile de serviciu, așa cum am propus noi încă de anul trecut”.

Parlamentarii USR au decis, marți, în unanimitate să-și depună demisiile pentru a nu beneficia de pensii speciale. Dan Barna a declarat că acestea vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi.

Marcel Ciolacu le-a stricat USR-iștilor momentul-surpriză al campaniei electorale. Liderii USR bătuseră în cuie planul discutat de ceva vreme în partid ca parlamentarii să-și dea demisia pentru a arăta că sunt împotriva pensiilor speciale de care beneficiază senatorii și deputații. Ciolacu a aflat și le-a luat-o înainte punctând electoral. A anunțat că-și dă demisia în ultima zi de mandat ca să nu ia pensie specială. Asta în condițiile în care un proiect USR de eliminarea a pensiilor speciale ale parlamentarilor nu a ajuns de trei ani la vot în plen.