Președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a convocat din nou o ședință a Biroului Permanent al forului legislativ: „Avem pe ordinea de zi o lege extrem de importantă, așteptată de milioane de români, anume legea privind dublarea alocațiilor copiilor”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Astăzi (luni - n.r.), pentru ora 13.00, am convocat din nou ședința Biroului Permanent al Senatului, în încercarea de a-i convinge pe colegii noștri să vină la serviciu. Colegii de la PNL și USR lipsesc de o lună de la Biroul Permanent blocând Senatul. Avem pe ordinea de zi o lege extrem de importantă, așteptată de milioane de români, anume legea privind dublarea alocațiilor. Printr-un cinism de nedescris, Guvernul Orban, printr-o ordonanță de urgență, a blocat dublarea alocațiilor pentru copii, Iohannis, cu același cinism a respins legea”, declară președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, potrivit Mediafax.

El spune că intenția social-democraților este ca ordonanța să fie respinsă, iar alocațiile pentru copii să fie dublate.

„Noi nu găsim resurse, spune Guvernul, să dublăm alocațiile pentru copii, dar găsim resurse să-i plătim pe chiulangii. De o lună senatorii PNL și USR nu vin la serviciu, vin fără niciun fel de jenă la casierii, dar nu au decența de a vota această lege. Îi aștept azi la Parlament”, adaugă Cazanciuc.

Ultima ședință a Biroului Permanent al Senatului a avut loc în urmă cu două săptămâni, însă ședința de plen nu a mai avut loc, deoarece senatorii PNL și USR au boicotat ședința.