PSD a făcut curățenie pe listele de candidați pentru alegerile parlamentare, a declarat la RFI liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, candidat la scrutinul din șase decembrie.

Alfred SimonisFoto: Agerpres

Întrebat ce efecte are anchetarea de către DNA a fostului primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, asupra PSD, în pragul alegerilor parlamentare, Alfred Simonis a răspuns: ”Cred că după ce se va depăși perioada aceasta a alegerilor, se va lua o decizie și în acest sens, pentru că noi ne-am propus înainte de a constitui listele și știți că la PSD nu veți găsi candidați pe liste cu probleme penale, în schimb, dacă ne uităm la PNL, veți găsi mulți candidați care au probleme din punct de vedere penal. Domnul Tudorache are această suspiciune, care a intervenit în perioada campaniei electorale”.

Liderul deputaților PSD se arată deranjat de atenția pe care o primesc cazurile de social-democrați cu probleme penale, spre deosebire de cazuri similare de la alte partide:

”Mă deranjează că atunci când este cineva de la PSD cu o suspiciune cât de mică e un întreg eveniment, or când sunt zeci de candidați de la PNL cu probleme penale (...), sunt mulți oameni cu probleme penale pe listele PNL și nimeni nu pare să fie deranjat de acest lucru (...). PSD a făcut curățenie pe liste, înainte de a depune listele”.

​​​Mai mulți liberali din București, în frunte cu Florin Cîțu, au mers luni dimineață la sediul PSD să-i lase o scrisoare deschisă lui Marcel Ciolacu în care îi cer „să-și asume toți corupții” din partid.