Declarațiile de avere ale fostului primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache sunt goale, el declarând doar veniturile din salariu. Tudorache este acuzat de DNA că, pentru a ascunde sumele de bani obținute ilicit, ar fi deschis conturi bancare prin intermediul fostei soții și al menajerei sale, ar fi cumpărat cu banii cash imobile și bijuterii scumpe, ar fi acordat unei persoane un împrumut de 920.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții și ar fi cumpărat acțiuni la un club de fotbal.

Daniel TudoracheFoto: Agerpres

Ultima declarație de avere a lui Daniel Tudorache datează din iunie 2020.

Rubricile din declarația de avere privind terenuri, imobile, bunuri mobile (mașini și alte mijloace de transport, bijuterii sau opere de artă) sunt goale.

Tudorache nu a declarat nici conturi sau depozite bancare sau plasamente și împrumuturi acordate. Singura rubrică din declarația de avere pe care a completat-o este cea privind veniturile, unde a menționat venituri din salariul de primar de 131.412 lei în anul fiscal anterior.

Și în declarația de avere publicată în iunie 2019 Daniel Tudorache a trecut doar salariul de primar, restul rubricilor fiind goale.

Întrebat de SpotMedia.ro, în luna iunie, cum se face că, în peste 30 de ani de activitate, nu a pus deoparte niciun ban în conturi, nu și-a luat locuință și nu a agonisit nici alte bunuri, Daniel Tudorache a răspuns: ”Eu n-am investit în casă și în mașină. Eu investesc în copilul meu. Nu figurează alte venituri pentru că nu sunt căsătorit cu acte. Și legea spune că doar când căsătoria e cu acte trebuie menționate veniturile”.

Daniel Tudorache (56 de ani) a fost consilier general al Capitalei, viceprimar și deputat. El a fost ales primar al Sectorului 1 în 2016 și a pierdut alegerile locale din septembrie în fața lui Clotilde Armand. Daniel Tudorache se află pe poziția a doua, după medicul Alexandru Rafila, pe lista PSD București la Camera Deputaţilor, la alegerile din 6 decembrie.

DNA a anunțat sâmbătă că procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, pentru infracțiunile de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Totodată, celor trei li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie, după cum urmează:

  • 1.000.000 de euro - Daniel Tudorache
  • 200.000 euro - fosta soție
  • 75.000 euro - persoană fizică aflată în anturajul primarului.

Fostul primar PSD al Sectorului 1 este acuzat de DNA că, pentru a ascunde sumele de bani obținute ilicit, ar fi deschis conturi bancare prin intermediul fostei soții și al menajerei sale, ar fi cumpărat cu banii cash imobile de 305.000 euro și 470.000 lei, ar fi acordat unei persoane un împrumut de 920.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții și ar fi cumpărat bijuterii scumpe, între care un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro, un diamant de 190.000 de euro și un inel de 65.000 euro. De asemenea, fostul edil a cumpărat acțiuni la un club de fotbal.