Partidul Mișcarea Populară îl acuză pe președintele PLUS Dacian Cioloș că s-a comportat ca președintele rus Vladimir Putin și că „încearcă să curețe scaiul marxist de pe hainele USRPlus”, transmite Mediafax.

Dacian Ciolos intr-una din reclamele electorale PLUSFoto: Captura video

„Dacian Cioloș, după ce a făcut un clip de campanie urcându-se, exact ca Putin, pe un tractor și a ieșit la arat, încearcă să curețe cu erbicid post-emergent scaiul neomarxist ce s-a lipit de hainele USRPlus. Zice, necăjit, domnul Cioloș că e o prostie să se spună că partidul lui e neormaxist și ne îndeamnă să ne uităm în programul de guvernare”, transmit liderii PMP într-un comunicat de presă.

Clipul electoral la care face referire PMP

PMP reamintește și de refuzul consilierilor USR PLUS de a vota cu mâna pe Biblie la preluarea mandatelor de aleși locali.

„Domnule Cioloș, ne-am uitat la consilierii și primarii USRPlus care au refuzat să jure cu mâna pe biblie, exact ca marxiștii. Pe rit nou, nu se mai ard bibliile, doar sunt date la o parte. Ne uităm și la radicalismul de care dați dovadă, exact ca adepții marxist-leninismului, cu privire la libertatea de opinie și la democrația din propriul dumneavoastră partid. Nu vrem să ne imaginăm cum v-ați comporta dacă ați ajunge să decideți majoritatea în Parlament. Ne uităm la gălăgia pe care o faceți doar pentru imagine, dar când trebuie să treceți la treabă, îi împingeți în față pe alții. Exact așa făceau și marxiștii: cinci cu mapa, doi cu sapa”, se menționează în comunicatul PMP.

Dacian Cioloș este acuzat de PMP că ar fi renunțat la valorile naționale.

„Ne uităm cu câtă ușurință renunțați la valorile naționale românești, tot un soi de suveranitate. – aceasta este o notiță dintr-un manuscris al lui Karl Marx. Ce ziceți, dacă schimbăm azi Rusia cu Franța, vă regăsiți? Dacă tot amintiți de grupul Renew din Parlamentul European. Deci, domnule Cioloș, cam așa stau lucrurile! Nu aveți nicio legătură cu dreapta, nici din România, nici din Parlamentul European, dar nu vă necăjiți! E loc sub soare și la stânga, iar ultimele voturi pe care USRPlus le-a pus în același coș cu PSD vorbesc de la sine. Cine se aseamănă se adună. Mult succes, tovarăși și pretini”, conchid liderii PMP.