Premierul Ludovic Orban a scos atacurile la PSD din discursul de la lansarea programului de guvernare al PNL. Atacurile directe, căci șeful guvernului a zugrăvit România din timpul guvernării social-democrate din 2016 până în 2019 drept una a corupției și sărăciei.

Ludovic Orban, lansare program guvernareFoto: Hotnews

„Dați-mi voi să fac ceva la care puțini se asteaptă din partea mea. Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Nu vreau ca aceste alegeri să fie ca toate cele din trecut. Vreau ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre lupta între partide. Vreau să fie despre dezvoltare, nu despre acuzații. Despre viitor, nu despre trecut”, a spus premierul.

El a atacat indirect PSD referindu-se la guvernarea din 2016 până în 2019, rezultată în urma unei participări reduse la vot care a favorizat PSD. „Vom repara statul”, a spus el.

„Românii au văzut în 2016 ce înseamnă o participare slabă la alegeri și la ce rezultate dezastruoase au avut.

Nimeni nu trebuie să lipsească de la aceste alegeri pentru că toate buletinele de vot contează pentru dezvoltarea României

Există o corelație stransă între corupție și sărăcie, unde există corupție e sărăcie. Un stat modern digitalizat va da lovitura de grație corupției”, a precizat Orban.

Premierul i-a îndemnat pe români să iasă la vot, schimbând rolul și punându-se în pielea lor.

„Nu voi prezenta programul de guvernare, dar vă voi spune la ce visez și-mi doresc. Ceea ce-mi doresc e să nu rămână în urmă, să i se dea o șansă în viață, îmi doresc ca fiecare copil să aibă dreptul la o familie și la un proces de educație. Îmi doresc ca orice om să aibă șansa în viață la o formare continuă. Îmi doresc ca orice român care vrea să facă o afacere să nu i se dea peste gioale. Îmi doresc și eu să plec o dată de la Constanța și să ajung la granita de vest nu în 14 ore, ci în 7 ore. Îmi doresc ca orice om care vrea să aibă acces la resurse publice pentru o afacere să poată să o facă fără discriminare. Îmi doresc ca un număr cât mai mic de români să ajungă în spital. Îmi doresc ca întreg sistemul de sănătate să fie reconstruit pe baze serioase. Îmi doresc să facem investiții inteligente, să construim spitale noi”, a spus el.

CONSULTĂ AICI PROGRAMUL COMPLET DE GUVERNARE PROPUS DE PNL