A mai rămas ca PNL să promită că asfaltează Calea Lactee, spune ironic Sorin Grindeanu după ce liberalii au anunțat că vor construi în patru ani 1000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres: „Ei n-au fost în stare să demareze nici măcar un proiect nou în acest an”.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

„La capitolul Infrastructură... a mai rămas ca PNL să promită că asfaltează Calea Lactee! Ei n-au fost în stare să demareze nici măcar un proiect nou în acest an! Încă taie panglici la autostrăzile făcute de PSD. Decât să mintă cu nerușinare că vor face mii de km de autostradă, mai bine ar face ceva acum pentru ca România să nu piardă câteva miliarde de euro din fonduri europene”, spune Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD afirmă că liberalii, deși își fac reclamă peste tot cu fondurile europene „care vor curge peste România”, Guvernul Orban tocmai a tăiat la rectificarea bugetară 2,5 miliarde lei de la fondurile europene.

Liderul social-democrat apreciază că programul de guvernare prezentat de PNL arată clar de ce guvernul Orban nu vrea să facă public bugetul pe anul viitor: „Nu au niciun răspuns la criza sanitară și nici la dezastrul economic”.

„Prin urmare, concluzia este una singură. Să lase poveștile și să prezinte românilor bugetul. Să le arate clar că anul viitor nu va fi anul austerității, al sărăciei și al șomajului”, conchide Grindeanu.

Conform programului de guvernare al PNL, se finalizează peste 970 kilometri de autostrăzi și drumuri expres în perioada 2021-2024, din care 660 kilometri de autostradă.