PNL Dolj l-a exclus, miercuri, pe consilierul local Dan Diaconu, care a votat viceprimarii PSD la Craiova, iar președintele filialei locale Mario Ovidiu Oprea și-a dat demisia, a anunțat, miercuri noaptea, președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, potrivit Mediafax.

Olguta VasilescuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Stoica a scris pe Facebook faptul că Dan Diaconu este „un consilier nedemn de PNL!”, astfel că s-a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, excluderea consilierului din partid.

„PNL Dolj se dezice de astfel de derapaje politice și nu promovează traseismul, ca mijloc de a accede cu orice preț în administrație. Comportament perfect agreat însă de PSD, așa cum a demonstrat cu vârf și îndesat astăzi (miercuri – n.r.), dar și în alte nenumărate rânduri. În ședințele din această după-amiază, BPL Craiova și BPJ Dolj au arătat că orice conduită care nu este demnă de un liberal are și consecințe. După marea ispravă de a atrage de partea PSD pe Antonie Solomon, un penal dovedit de instanță și om politic de , cum singur s-a autointitulat, PSD continuă în același stil mojic și duce votul craiovenilor din 27 septembrie în derizoriu. Condamnăm bravura administrației PSD condusă de Olguța Vasilescu de a voturi și destine fără niciun fel de scrupule și de a face din asta un model pentru craioveni! Dan Diaconu a fost în frumosul stil pesedist și pus să tragă stânga în sus”, a spus președintele PNL Dolj.

Consilierul Dan Diaconu s-ar fi alăturat grupului PSD în Consiliul Local Craiova și a votat viceprimarii propuși de PSD.

Tot miercuri, președintele PNL Craiova Mario Ovidiu Oprea și-a înaintat demisia.

Marian Vasile a fost numit președinte interimar al organizației municipale.