Traian Băsescu a rememorat miercuri, într-o postare pe Facebook, protestele de la începutul anului 2012, care au pornit de la o inițiativă a guvernului Emil Boc de a reforma sistemul de sănătate din România și care au condus atunci la demisia guvernului.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Protestele au pornit de la o mișcare de solidarizare cu Raed Arafat, unul dintre principalii oponenți ai reformei pe care Traian Băsescu și Emil Boc încercau să o promoveze. Această reformă prevedea că și operatorii privați pot acoperi o parte din serviciile de urgență, ceea ce a stârnit nemulțumirea lui Arafat.

Reacția lui Traian Băsescu vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat o „reconstruire din temelii” a sistemului sanitar din România.

„Ianuarie – februarie 2012. PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.

Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderator de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?)”, a scris fostul președinte Traian Băsescu, pe contul lui de Facebook, înainte de a adăuga:

„Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar”.

În acest context, Băsescu a anunțat că va posta joi un proiect al legii sănătăţii. „Sper să-l citească şi şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva”, a adăugat el.