Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, o scrisoare către președintele Klaus Iohannis și președinții tuturor partidelor politice prin care solicită semnarea unui pact comun pentru sănătate. Ciolacu susține că pactul ar garanta românilor că, "indiferent cine va fi la conducerea țării, sănătatea va fi prioritatea absolută".

Foto:

„Am transmis astăzi (miercuri - n.r.) președintelui României, tuturor președinților partidelor parlamentare și liderului grupului parlamentar al minorităților naționale solicitarea de a adopta urgent un Pact pentru Sănătate, care să garanteze românilor că, indiferent cine va fi la conducerea țării, sănătatea va fi prioritatea absolută. Renunțați la conflict! Renunțați la vrajbă! Acum e nevoie de acțiune unitară pentru viața și siguranța românilor, acțiune cerută, de altfel, și de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor și de reprezentanții SANITAS”, anunță Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune că sunt cinci măsuri esențiale care vor duce la acest deziderat, respectiv depolitizarea sistemului de sănătate, colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenților, profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică, debirocratizarea la toate nivelurile sistemului și finanțarea adecvată a sistemului de sănătate.

„Nu mai merge cu jumătăți de măsură. Întreaga clasă politică a greșit fundamental în ultimii 30 de ani, tocmai pentru că s-a lăsat angrenată în prea multe lupte politice sterile și s-a dovedit incapabilă de colaborare în momentele critice, când națiunea avea nevoie de unitate, nu de dezbinare. Măcar acum să ne angajăm pentru viitor”, conchide președintele PSD.