​Coordonatorul Pro România online, Alin Marina, a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii cu una dintre victimele incendiului de la ATI Piatra Neamț. În imagini se vede un pacient scos de pompieri, cu patul în care se afla, pe holul spitalului, imediat după incendiu. Fotografiile au fost publicate duminică seara și, deși mai mulți comentatori i-au cerut să le steargă, acestea sunt încă publice pe contul de Facebook a lui Marina.

Postare Alin MarinaFoto: captura facebook

Coordonatorul Pro România online se folosește de imaginile tragediei pentru a ataca adversarii politici de la PSD și PNL.

„DEZASTRUL DE LA NEAMȚ! Administrație locală #PSD, Guvern #PNL. 10 oameni au murit incendiați la Terapie Intensivă, crezând că se luptă cu virusul Covid-19. În realitate, se luptau cu un sistem care nu le-a dat nicio șansă de supraviețuire”, este mesajul care însoțește imaginile.

Ulterior publicării acestui material, Alin Marina a șters postarea, susținând că a „refulat” sub puternicul impact emoțional al tragediei de la Piatra Neamț. El spune, totodată, că regretă gestul.

„Sub puternicul impact emoțional al tragediei de la Neamț, știind că mama unui coleg a murit în acel salon al groazei și mâhnit de propria-mi neputință în a schimba ceva din ceea ce s-a întâmplat, am refulat, publicând imagini nepotrivite în social media. Regret felul în care am ales să gestionez situația aceasta și vă asigur că voi filtra cu mai mare responsabilitate ceea ce postez. Sunt profund întristat de pierderile de vieți omenești de la Neamț și înțeleg nevoia de intimitate a familiilor îndoliate. O voi respecta, așa cum este decent și normal”, a scris el pe Facebook.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.