​​Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a decis joi interzicerea în județ a folosirii de către USR-PLUS a sloganului „O Românie fără hoție”, pe motiv că acesta are „un pronunțat caracter defăimător”, fiind de natură să inducă în eroare electoratul „transmițând indirect ideea că restul competitorilor electorali ar agrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”. Aceasta este motivarea la decizia de admitere a sesizării PSD care a cerut interzicerea sloganului USR-PLUS.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În plus, utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinie proprie asupra competitorilor electorali și asupra materialului politic promovat de fiecare dintre aceștia, ceea ce are un potențial serios de a influența modalitatea de exercitare a dreptului de vot și, implicit, rezultatul alegerilor”, se mai arată în hotărârea BEC Dâmbovița.

CITEȘTE AICI HOTĂRÂREA BEC DÂMBOVIȚA

PSD Dâmbovița a cerut Biroului Electoral să interzică USR-PLUS Dâmbovița ”să folosească mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege” și să constate ”incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015 ”În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură sau intoleranță”.

PSD Dâmbovița a depus plângere și pentru că USR PLUS ”a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul ”O Românie fără hoție”, pe care era inscripționată și silgla acestei alianțe electorale”.

USR-PLUS a anunțat că va contesta decizia la Biroul Electoral Central.