Liderul USR, Dan Barna, a reacționat după noul blocaj din Senat care a făcut imposibilă adoptarea inițiativei "Fără penali în funcțiile publice", spunând că "astăzi a fost momentul adevărului: vechile partide PSD, PNL și UDMR au boicotat referendumul Fără Penali".

Dan BarnaFoto: Adi Iacob / HotNews
  • "Astăzi a fost momentul adevărului: vechile partide PSD, PNL și UDMR au boicotat referendumul Fără Penali.
  • USR a solicitat în această dimineața convocarea unui nou Birou Permanent la ora 12:00 pentru a decide organizarea unui plen cu un singur punct pe ordinea de zi: adoptarea inițiativei Fără Penali. Solicitarea USR a fost acceptată pentru ora 12:00. PSD, PNL și UDMR nu au venit.
  • Pretexte, scuze, explicații, orice ca să nu se întâmple. Realitatea e simplă și fiecare român o vede: au boicotat Fără Penali în Funcții Publice.
  • Ca și în trecut, asta nu face decât să ne întărească hotărârea. Fără Penali este parte din programul nostru de guvernare și condiție esențială pentru participarea la orice coaliție care vrea, într-adevăr, reformarea României", a scris Barna pe Facebook.

Ședința de miercuri a Senatului care avea pe ordinea de zi iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei "Fără penali în funcţii publice" a fost suspendată din lipsă de cvorum. Conducerea Senatului (controlată de PSD) a decis ca votul să fie dat prin prezența fizică a parlamentarilor și nu prin telefon, așa cum s-a procedat în ultimele luni. La rândul lor, liberalii au anunțat prin vocea Alinei Gorghiu că vor vota inițiativa USR doar dacă va fi cvorum fără ei.

USR a acuzat PSD și PNL de combinații parlamentare.

Joi, USR a solicitat o întâlnire a conducerii Senatului pentru a stabili un nou plen în care să fie adoptat proiectul, dar nici de această dată ședința nu s-a putut desfășura, din lipsă de cvorum.

CITEȘTE ȘI:Ping-pong electoral cu inițiativa „Fără penali în funcțiile publice” / Cum au jucat PSD, PNL și USR în episodul „boicotul din Senat”